U četvrtak svoja vrata za građane otvaraju Općinski, Županijski te Prekršajni sud Foto: Krešimir Đurić

U četvrtak svoja vrata za građane otvaraju Općinski, Županijski te Prekršajni sud

M.P./Varaždinske vijesti | 2.11.2016. u 08:41h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je u petak građanima vrata otvorio Trgovački sud u Varaždinu, isto to će u četvrtak 3. studenog učiniti i Općinski, Županijski te Prekršajni sud u Varaždinu.

Dani otvorenih vratiju sudova održavaju se u povodu obilježavanja Europskog dana pravosuđa 25. listopada. Sukladno preporuci Ministarstva pravosuđa, na taj će se dan zainteresiranim građanima, koji mogu doći pojedinačno ili u najavljenim grupama, omogućiti razgledavanje radnih prostorija suda uz stručno vodstvo koje će im objasniti radne procese na sudu. Posjetiteljima će se prezentirati rad Općinskog suda u proteklom razdoblju, određeni statistički podaci te rad informatičkih sustava koji se koriste na sudu. Pritom se neće davati podaci o konkretnim predmetima. Organizirani obilasci bit će u 9, 10, 12 i 13 sati.

Obilazak Županijskog suda počinje u 9 sati okupljanjem posjetitelja u hodniku prizemlja zgrade suda te kratkim upoznavanjem prisutnih od strane zamjenika predsjednice Županijskog suda u Varaždinu suca Igora Pavlica o ciljevima manifestacije, te organizaciji i djelokrugu rada suda, dok obilazak Prekršajnog suda počinje u 10 sati. Posjetitelje će dočekati glasnogovornica Prekršajnog suda u Varaždinu sutkinja Doroteja Zorman.

Zainteresirani svoj dolazak mogu unaprijed najaviti na brojeve 042/401-800 te 042/401-861 ili na e-adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.