Piškornica Foto: MZOIP/ilustracija

Trojica župana sazvala izvanrednu skupštinu o sudbini Jozinovića i daljnjoj politici Piškornice

VV/ePodravina.hr | 14.11.2017. u 19:56h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar danas su održali hitan sastanak vezan uz temu Piškornice i njenog direktora Mladena Jozinovića, piše epodravina.hr.

Naime, u javnost je izašla informacija da je direktor Piškornice i Piškornice - sanacijsko odlagalište, Mladen Jozinović, sam sa sobom potpisao ugovor prema kojem ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti, što je objavio portal 24sata.hr. Piškornica sanacijsko odlagalište lani je imala 10,2 milijuna kuna dobiti te je Jozinović na osnovu toga isplatio sebi milijun kuna dodatnog bonusa. Dakle, uz direktorsku plaću od 18.500 kuna koju prima u Piškornici i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio je i milijun za uspješno poslovanje.

Kako piše ePodravina, koprivničko-križevački župan Darko Koren je na službenom putovanju te sastanku nije prisustvovao.

– Dogovorili smo se da u najskorije vrijeme moramo održati izvanrednu skupštinu i zatražiti sve još preostale informacije, odgovornosti i donijeti odluke. Trenutno se usklađujemo, ali mislim da bi se skupština mogla održati već tijekom sutrašnjeg dana. Jedina točka bit će donešene odluke od strane uprave i skupštine društva, koju čini Jozinović, te donošenje odluka o sudbini direktora, a vezano i uz isplate bonusa i daljnjeg nastavka politike Piškornice – rekao je međimurski župan Posavec za ePodravinu.

Napomenuo je da je sklon tome da se skupština održi što prije, da se sve raščisti te da se ta trakavica ne nastavlja dalje.

– Naravno da je isplata bonusa u ovom trenutku neprimjerena i da to nije niti dobra poruka, a rekao bih, nije ni zasluženo – rekao je Posavec te istaknuo da i druga dva župana dijele isto mišljenje.