Treba li Grad štititi Aquacity kao gradsku imovinu ili ga možda prodati?

| 13.3.2019. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno

Tema Ritza i Aquacityja i dalje je aktualna među gradskim vijećnicima pa se tijekom današnje sjednice Gradskog vijeća i dalje vodila žustra rasprava o varaždinskom ugostiteljstvu no s gotovo istim stavovima i argumentima koji su se mogli čuti i posljednjih tjedana.

I dok jedni ističu da je tvrtki Gastrocom i osoblju kafića Ritz trebalo barem zahvaliti za proteklih 20 godina rada, gradonačelnik s druge strane uporno govori da je uz buduću Gradsku knjižnicu bolje imati ugostiteljski objekt kojim će upravljati gradska tvrtka. Vijećnica Natalija Martinčević ponovno je ukazala da se Aquacityju svake godine daje 300 tisuća kuna za pokrivanje gubitaka, a sad će im se dati još više prostora "za stvaranje novih gubitaka".

- Ta se sredstva ne daju samo za saniranje gubitaka jer Aquacity vodi brigu o 150 kvadrata obalnog pojasa. Možemo sutra početi naplaćivati ljudima ulaz na Aquacity s 20 ili 30 kuna i neće biti više gubitaka ali niti građani više neće imati besplatan prostor za odmor tijekom ljeta. Ili možemo sve to prodati. Možemo "očistiti" Grad od svih gospodarskih djelatnosti, ali onda moramo prodati i Parkove - rekao je gradonačelnik pozivajući vijećnike da javno kažu ako ne žele raditi u korist gradske imovine.

Na to mu je vijećnica Martinčević odgovorila da upravo ukazivanjem na gubitke Aquacityja ona štiti gradsku imovinu dok bi se gradonačelnik "volio igrati ugostitelja i puštati muziku u Ritzu".