Svađa oko nevjenčanog supruga bivše ravnateljice Bolnice: je li ili nije u Živom zidu? Foto: Krešimir Đurić

Svađa oko nevjenčanog supruga bivše ravnateljice Bolnice: je li ili nije u Živom zidu?

IHR/Varaždinske vijesti | 25.4.2019. u 10:26h | Objavljeno u Aktualno

- Nisam zadovoljan odgovorom na moje pitanje je li ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije postupio prema nalogu kontrole Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje , koje je utvrdilo da si je bivša ravnateljica Zavoda nezakonito isplaćivala plaće jer odgovora nema – ustvrdio je na početku današnje sjednice Županijske skupštine vijećnik HDZ-a Željko Dvekar.
Vijećnik HDZ na prošloj sjednici pitao je li ravnatelj postupio prema nalogu Upravnog vijeća i koliki je iznos kazne koju Zavod, odnosno Varaždinska županija treba platiti ukoliko se ne postupi prema nalogu inspekcije.

Upravljanje na razini dječjeg vrtića

Varaždinski župan Radimir Čačič posjetio je kako je Upravno vijeće Zavoda zatražilo da se postupi prema nalogu, međutim ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec je, na svoju odgovornost, rekao da to nije tako.
- Ako se pokaže da je ravnatelj bio u krivu, budite sigurni da će snositi sankcije – istaknuo je između ostalog župan.

_DSC0873.JPG

Vijećnik Živog zida Mladen Rogina na današnjem aktualnom satu izvijestio je župana da ne odustaju od Opće bolnice Varaždin i provedene unutarnje kontrole prilikom koje su pronađene nepravilnosti.
- DORH je pokrenuo postupak i svašta izlazi na površinu. Ne odustajemo, priča ide dalje sve dok se ne utvrdi odgovornost za poslovanje Bolnice čije je upravljanje na razini dječjeg vrtića. Župane, podržavate li i dalje rad aktualnog ravnatelja? – zanimalo je vijećnika Roginu, na što mu je župan Čačić kratko poručio:
- Bivša ravnateljica Bolnice, njezin nevjenčani suprug ključni je čovjek Živog zida i gospodine Rogina, toliko o pitanjima i Bolnici – ustvrdio je Čačić, na što je reagirao Rogina te ga izvijestio da gospodina kojeg župan spominje nema na popisu članstva Živog zida.

Ako su krivi, bit će sankcija

Vijećnika Živog zida Marijana Dominka zanimalo je što je s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marinom Bosiljem, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava.
- Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo zatražila je očitovanje, ali ne na navode kaznene inspekcije. Jesu li pročelnica i ravnatelj kompetentni za posao koji obavljaju? – pitao je Dominko.
Župan je ustvrdio da je pokrenut postupak i ako se utvrdi da je krvi, baš kao Kudelić i Smoljanec, on će za to odgovarati.
- Ne mogu prejudicirati ništa, a što se tiče gospođe Lovorke Horvat, pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, ona svoj posao radi korektno i nemam na njega primjedbi. Ako mislite da je učinila nešto krivo, dajte – rekao je Čačić.