Stručno vijeće bolnice izglasalo podršku ravnateljici Sanji Zember iako Stare ostaje predstavnik

D.P/Varaždinske vijesti | 19.1.2017. u 14:08h | Objavljeno u Aktualno

Nakon kratke sjednice Stručnog vijeća na kojoj novinari nisu smjeli sudjelovati, predsjednica Stručnog vijeća Željka Grđan rekla je kako je Stručno vijeće nadmoćnom većinom dalo podršku ravnateljici, a kako Ranko Stare i dalje ostaje predstavnik Stručnog vijeća u Upravnom vijeću bolnice.

- Primarijus Stare ostaje naš predstavnik u Upravnom vijeću jer je bilo 26 glasova za njegovu smjenu, a 18 protiv, a potrebno je bilo 27 glasova ZA, znači falio je jedan glas. Kada se glasalo o davanju podrške ravnateljici, devet kolega je otišlo sa sjednice te je ostalo 35 članova Stručnog vijeća od kojih je 33 članova diglo ruku u znak podrške ravnateljici, a dva člana bila su suzdržana - rekla je Željka Grđan, dr.med.

Novnarima je također pojasnila kako je Stručno vijeće obacilo dopis primarijusa Ivana Pavličeka kojim se žalio na ravnateljicu i stanje u bolnici te kako je ocijenilo da je to njegov osobni stav.

Uz to, kazala je kako SV odbacuje navode koje je Upravno vijeće navelo kao razloge za razrješenje ravnateljice te joj daje podršku.

Na pitanje, je li Stručno vijeće donijelo neku Odluku kojom se predstavnika SV-a Ranka Starea obvezuje da glasa sukladno stavu stručnog vijeća, odnosno da podrži ravnateljicu, Grđan je kazala kako je taka zaključak usvojen.

- Ako Stare neće glasati sukladno stavu većine u Stručnom vijeću opet ćemo se sastati i glasati i povjerenju te će se tada valjda naći i još taj jedan glas koji je potreban da ga se smijeni - rekla je Grđan.