Štromar i Habuš prvi put posjetili Udrugu roditelja i udovica poginulih branitelja Foto: Varaždinska županija

Štromar i Habuš prvi put posjetili Udrugu roditelja i udovica poginulih branitelja

Varaždinske vijesti | 22.12.2016. u 17:19h | Objavljeno u Aktualno

Udrugu roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije posjetili su danas župan Varaždinske županije Predrag Štromar i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš.

Predsjednica udruge Ljubica Florijan naznačila je tom prilikom kako joj je iznimno drago što su prvi put od osnutka udruge vodeći ljudi Grada i Županije posjetili prostore udruge.

- Obzirom da dobro surađujemo, da između nas postoji razumijevanje, tolerancija i želja za ostvarivanjem projekata, ovo predblagdansko vrijeme je prigoda da jedni drugima zaželimo svako dobro, ali i da rezimiramo ostvareno u ovoj godini – rekla je Ljubica Florijan te zahvalila Gradu i Županiji na pomoći.

Gradonačelnik Habuš je istaknuo projekt izgradnje Spomen obilježja braniteljima na Gradskome groblju u Varaždinu kao pozitivan primjer dobre suradnje, dok je župan Štromar pohvalio rad udruge.

- Članovi udruge svojim radom i aktivnostima doprinose prepoznatljivosti same Udruge, a s obzirom da su oni u Domovinskome obrambenome ratu izgubili nekoga od svojih najmilijih, za njih nema nerješivih problema ili prepreka. Njih vodi nesebična ljubav, entuzijazam i želja za očuvanjem i njegovanjem naše nedavne povijesti u kojoj je Hrvatska izborila svoju samostalnost i neovisnost – rekao je Štromar te dodao kako treba biti ponosan na mnoge varaždinske branitelje koji su svoje živote utkali u obranu Domovine.

 

Galerija slika