Stričak iskritizirao Štromara zbog Aglomeracije, sugerira da se za savjet obrati međimurskom županu Foto: Krešimir Đurić

Stričak iskritizirao Štromara zbog Aglomeracije, sugerira da se za savjet obrati međimurskom županu

M.P./Varaždinske vijesti | 25.10.2016. u 12:33h | Objavljeno u Aktualno

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) uvažila je žalbu pristiglu na odluku o odabiru dubrovačke tvrtke za nadzor radova za Aglomeraciju, ali i žalbe svih petero žalitelja pristiglih na odluku o odabiru izraelske tvrtke za izvođača radova za dogradnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Varkomu je rješenjem DKOM-a naloženo da žaliteljima isplati ukupno 572.693 kuna naknade na ime troškova postupka te je predmet vraćen na ponovno postupanje.

Ukazao je na to tijekom današnje pressice saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak.

- Klub vijećnika HDZ-a u više je navrata otvarao temu projekta Aglomeracije upozorivši da situacija nije ni približno dobra te da postoji velika mogućnost da se neće realizirati u predviđenom zahvatu. To znači da nećemo iskoristiti sva sredstva, odnosno 800 milijuna kuna na koliki iznos je projekt procijenjen, a sredstva osigurana u fondovima EU - napomenuo je Stričak ukazavši da je varaždinski župan na pressici u rujnu naglasio da sve ide prema planu te je pitanje kada će započeti radovi.

Štromaru sugerira da se za savjet oko projekta Aglomeracije obrati međimurskom županu Matiji Posavcu.

- U više smo navrata apelirali na župana da ode do svog kolege u Međimurje i informira se kako oni provode svoj projekt Aglomeracije. Naime, oba su projekta započeta još 2009. godine, no Međimurci svoj projekt krajem ove godine ili najkasnije početkom iduće završavaju, a mi još nemamo poznatog izvođača radova - naveo je Stričak.

Podsjeća da je unazad dvije-tri godine u Varkomu zaposleno na desetke stručnjaka iz redova HNS-a i SDP-a i to upravo pod izgovorom da su potrebni zbog izrade i provođenja projekata za EU fondove.

- Upravo na ovom primjeru vidimo koliko su stručni. Nakon još jednog fijaska župan Varaždinske županije će biti zabilježen kao župan koji u dva mandata nije uspio izgraditi baš ništa - primijetio je Stričak osvrnuvši se i na projekt dogradnje kirurgije OB Varaždin te škola u Ivancu, Svetom Iliji, Martijancu i Ključu.