Stranka Pametno: Gdje su novci od donacija za kupnju MR uređaja? Foto: Stranka Pametno

Stranka Pametno: Gdje su novci od donacija za kupnju MR uređaja?

Varaždinske vijesti | 29.8.2018. u 12:12h | Objavljeno u Aktualno

Stranka Pametno zatražila je u ime donatora i javnosti odgovore gdje su prikupljena sredstva za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu.

Potpisom ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Opća bolnica Varaždin osigurala je nabavu uređaja za magnetsku rezonancu vrijednog 7,1 milijun kuna.

- Nabava uređaja za magnetsku rezonancu značajno će poboljšati uvjete za medicinsku dijagnostiku i liječenje pacijenata na području sjeverozapadne Hrvatske. Korištenjem europskih fondova otvorila se mogućnost da se sredstva, koje je županija namijenila za njegovu nabavu, iskoriste za nabavu novog CT uređaja. Uređaj je nabavljen iz sredstva za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove Varaždinske županije i pušten u rad u siječnju ove godine - rekao je Dario Carev, predsjednik ogranka Pametno Varaždin.

Uz to, osvrnuo su se na višegodišnja nastojanja da se nabave moderni dijagnostički uređaji i da se uvjeti u Općoj bolnici Varaždin poboljšaju kako bi građani dobili kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

- Inicijativa za nabavku MR uređaja traje već nekoliko godina, a 2016. godine je pokrenuta humanitarna akcija „Dar za eNeMar“, u sklopu koje je, u rujnu iste godine, održan veliki humanitarni koncert u Areni. Sredstva su prikupljana do 31.12.2016. na poseban račun Društva crvenog križa Varaždinske županije, a prema zadnjoj informaciji koja je dostupna, do 14. studenog 2016. prikupljeno je 769.343,12 kn. Također, uoči koncerta je grad Varaždin donirao 400.000 kn Općoj bolnici Varaždin u svrhu kupnje uređaja za magnetsku rezonancu. S obzirom da se prikupljena sredstva više nigdje ne spominju, a nisu namjenski iskorištena, donatori i javnost su ostali uskraćeni za odgovore gdje su novci od donacija, tko s njima upravlja i za što će biti utrošeni – zaključio je Carev.