Vjeran Strahonja i Natalija Martinčević Foto: Krešimir Đurić

Što o Čehokovom prozivanju Varaždinskih vijesti kažu vijećnici V. Strahonja i N. Martinčević

M.P./Varaždinske vijesti | 31.1.2018. u 16:39h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon zaprimljenih komentara varaždinskih gradskih vijećnika Damira Habijana (HDZ), Davora Patafte (Liga za Varaždin) i Brune Istera (SDP) na jučerašnje gradonačelnikove navode o Varaždinskim vijestima, zaprimili smo i odgovore vijećnika Vjerana Strahonje (nezavisni) i Natalije Martinčević (reformisti).

Čehok je, podsjetimo, umjesto da odgovori na vijećničko pitanje SDP-ova Nevena Bosilja o potencijalnom sukobu interesa obzirom da je prvooptužena osoba u tri kaznena postupka koji se vode protiv njega i istovremeno odgovorna osoba oštećenog Grada te svojevrsnom nagrađivanju svjedoka koji su svjedočili u tim kaznenim postupcima, prozvao Varaždinske vijesti.

-...To što ste si Vi privatno dobri s glavnim urednikom Varaždinskih vijesti, pa onda ono što vi tu kažete na vijeću, on to prije kaže, ali govori gluposti, to je već vaša privatna stvar. Ali i o tome ćemo razgovarati kada dođe vrijeme i kada se bude raspravljalo o Varaždinskim vijestima. Toliko o novinarstvu...“ - rekao je, između ostalog, Čehok.

Vjeran Strahonja:

Moram priznati da sam na sjednici Gradskog vijeća bio zaokupljen drugim dijelovima rasprave, ali sad sam pažljivo preslušao snimku. Smatram da je to bila potpuno neprimjerena izjava, svakako više od kritike. Ne znam s kim će to i kada gradonačelnik razgovarati o Varaždinskim vijestima, kao što je najavio, a da će tema biti to s kim se druži glavni urednik. Slobodno novinarstvo i slobodni novinari temelj su demokratskog društva, slobode i ljudskih prava i zato na takve istupe treba reagirati.

Natalija Martinčević:

Da bi se o bilo kojoj temi raspravljalo učinkovito, primjerice, od "malog" problema s puknućem vodovodne cijevi preko radnog vremena vrtića pa do zbrinjavanja bala smeća, tada je nužno iznositi argumente koji se temelje na činjenicama, na analizi, a ne na dojmu ili isključivo osobnom stavu. To vrijedi za sve rasprave, vodile se one u politici ili u novinarstvu. Stava sam da se neargumentirane rasprave moraju izbjegavati, jer ne pridonose rješavanju bilo kojeg problema.