Antonela iz KUD-a Hrvatskih željeznica lice koje promovira prestižni festival Folk Azores Foto: Ilustracija/KUD HŽ

Antonela iz KUD-a Hrvatskih željeznica lice koje promovira prestižni festival Folk Azores

VV | 22.7.2019. u 15:16h | Objavljeno u Društvo

Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica Varaždin izabrano je od HR CIOFF-a da kao predstavnik Republike Hrvatske sudjeluje na prestižnom folklornom festivalu, Folk Azores, pod okriljem CIOFF organizacije iz Portugala.

- Višegodišnji smo članovi HR CIOFF, koji je dio CIOFF® - Međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d'Arts Traditionnels) sa sjedištem u Francuskoj, osnovanog 1970., sa zadaćom očuvanja, promocije i razvoja tradicionalne kulture i folklora.  CIOFF® je službeni partner od UNESCO – poručuju iz KUD-a Hrvatskih željeznica.

Folk Azores je festival koji će se održati od 11. do 18. kolovoza ove godine na otoku Terceira u Portugalu na kojem sudjeluju folklorne grupe iz cijelog svijeta. Dobivanjem pozivnice za sudjelovanje na spomenutom festivalu je velika čast s obzirom da na ovom festivalu mogu nastupiti samo skupine izražene kvalitete koje biraju stručni savjeti hrvatskog i portugalskog CIOFF-a.

Članovi KUD-a HŽ-a nastupit će na festivalu zajedno sa sudionicima iz Francuske, Argentine, Poljske, Bugarske, Finske, Tajlanda, Tajvana, Slovačke, Latvije, Čilea, Meksika i SAD-a i na najbolji mogući način predstavljati Varaždin i Hrvatsku kroz pjesmu i ples.

- Iako nas očekuje veoma napornih osam dana nastupa, defilea i protokola, svi zajedno ne možemo čekati da krenemo na ovo putovanje i pokažemo pred čitavim svijetom hrvatske običaje i kulturu, za što vrijedno vježbamo cijelu godinu. Ovom prilikom bi htjeli zahvaliti svim donatorima koji su nas podržali u ostvarenju ovako velikog projekta značajnog za naš KUD , te kao jedine predstavnike Hrvatske. Svi zainteresirani donatori mogu se uključiti u ovaj projekt donacijom na IBAN HR4224020061500033365 – poručuju iz KUD-a HŽ-a.

Spomenimo i to da su organizatori festivala za službeni plakat festivala i njegovu promociju odabrali upravo fotografiju HŽ-a, pa tako naša članica Antonela, ali i obilježja Hrvatske krase plakate, autobuse i sl. u svrhu promocije svjetski poznatog 35. po redu festivala Folk Azores.

Plakat_Folk_Azores_2019.jpg

Najava_Folk_Azores_2019_KUD_HŽ_Varaždin.jpg

Promocija_na_autobusu_1.jpg

Označeno u