SOA tužila lovce jer je njihov djelatnik naletio na srnu i oštetio službeni auto Foto: Ilustracija

SOA tužila lovce jer je njihov djelatnik naletio na srnu i oštetio službeni auto

| 7.11.2016. u 14:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Naleti vozila na divljač u posljednje su vrijeme sve češći na našim cestama. No, dok je kod "uobičajenih" prometnih nesreća uglavnom jasno utvrditi tko snosi odgovornost za nastalu štetu na vozilu, u ovakvim je slučajevima to itekakvo veliki problem. Tu se, naime, preklapaju čak tri zakona – Zakon o cestama, Zakon o sigurnosti prometa na cestama te Zakon o lovstvu zbog čega je teško s posve jasnom sigurnošću utvrditi je li odgovornost na vozaču ako nije poštivao propise, lovačkom društvu ako nije spriječilo moguću štetu ili pak pravnoj osobi koja upravlja cestom na kojoj je došlo do naleta jer nisu postavili prometni znak opasnosti od naleta divljači.

Upravo zbog toga na varaždinskom Trgovačkom sudu završavaju slučajevi poput prošlotjednog u kojem se kao jedna od stranaka pojavljuje čak i Sigurnosno-obavještajna agencija. SOA je, naime, pokrenula parnicu protiv Lovačke udruge Trakošćan radi isplate gotovo 4.000 kuna.

Kako nam je u kratkom telefonskom razgovoru pojasnio donedavni predsjednik te udruge Ivan Rožmarić, SOA je protiv lovaca pokrenula parnicu kako bi sudskim putem pokušala naplatila štetu nastalu na službenom autu nakon što je na srneću divljač na županijskoj cesti u Vrbnu prošle godine naletio njihov zaposlenik, inače bivši član Lovačke udruge Trakošćan.
No, situacija se ovdje prilično usložnjava.

Osiguranje, naime, nije željelo „pokriti“ nastalu štetu.

Više o ovoj nesvakidašnjoj parnci pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u