Smeće iz Dubrovnika vozit će se u Piškornicu?!

V.V./Dubrovački vjesnik | 17.3.2017. u 14:02h | Objavljeno u Aktualno

Dubrovačko smeće bi se moglo početi dovoziti u Koprivnički Ivanec.

Naime, kako piše Dubrovački vjesnik tvrtka Eko Flor Plus, sa sjedištem u Oroslavlju, jedina je poslala cjelovitu ponudu za prihvat 20 tisuća tona dubrovačkog smeća i pritom ponudila najnižu cijenu od 340 kuna, bez PDV-a, po toni. 

- Temeljem sklopljenih koncesijskih ugovora s jedinicama lokalne samouprave, diljem Republike Hrvatke društvo Eko-Flor Plus d.o.o. skuplja miješani komunalni i selektirani otpad od više od 60.000 domaćinstava – kažu iz Uprave Eko-flora, a prenosi Dubrovačko vjesnik.

Na pitanje, gdje planiraju deponirati 20.000 tona otpada s juga Hrvatske, odgovaraju kako do potpisa ugovora nisu u mogućnosti iznositi detalje. No, direktorica dubrovačkog poduzeća Čistoća Nataša Gabričević kaže kako je ova oroslavska tvrtka u svojoj ponudi navela odlagalište Piškornica. To se smetlište nalazi na sjeverozapadu Hrvatske, u općini Koprivnički Ivanec, udaljenoj 714 kilometara od Dubrovnika.

Na javni poziv Čistoće javile su se i tvrtke HAGO i CIOS MBO te Općina Gunja. HAGO je dao ponudu od 250 kuna po toni, ali s mogućnošću zbrinjavanja samo sedam tisuća tona otpada u Donjem Miholjcu. Najviša je bila ponuda tvrtke CIOS MBO, 550 kuna po toni, a Općina Gunja čak je i snizila ponudu u odnosu na raniji poziv, s 350 na 345 kuna.

- Pregledom pristiglih ponuda utvrđeno je da je jedino Eko-Flor Plus dostavio ponudu u cijelosti, a ostalim ponuditeljima, pa tako i Općini Gunja, poslan je zahtjev za upotpunjenjem ponude – kazala je Nataša Gabričević.

Označeno u