Sljedeći tjedan ponovno stiže toplinski val

N.P./VV | 29.7.2017. u 18:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Sudeći prema svemu, za razliku od ovog relativno ugodnog tjedna, sljedeći nas tjedan očekuju poprilično visoke temperature.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, još sutra i u ponedjeljak očekuju nas temperature do 31 stupanj Celzija, s time da bi sutra još ponegdje bilo promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše.

Od utorka nadalje bilo bi dobro izbjegavati boravak na suncu. U utorak možemo očekivati temperature do 34 stupnja sa slabim do umjerenim južnim vjetrom. Srijeda će biti još toplija, s temperaturom do 35 stupnja sa slabim do umjereno jugoistočnim vjetrom.

Slično vrijeme će se nastaviti i u četvrtak i petak, s temperaturama do 35 stupnja.

Sudeći prema norveškoj prognozi www.yr.no, vrijeme se neće nešto bitno razlikovati od onoga koje predviđa DHMZ.

Sutra i u pondjeljak temperature se kreću između 28 i 30 stupnja Celzija, dok će od utorka one postepeno rasti. Utorak temeprature idu do 34 stupnja, a u srijedu bi trebale biti 35 stupnja Celzija s laganim povjetarcom. Najgore bi trebale biti u četvrtak kada će temperatura rasti do 36 stupnja Celzija, dok će u petak temperatura ponovno pasti na 31 stupanj.

Biometeorološka prognoza također je nepovoljna. Zbog porasta temperatura kod mnogih, pa i manje osjetljivih ljudi, je moguća pojava umora, slabosti i nedostatka energije, a kod kroničnih bolesnika veće tegobe.

Kronički bolesnici, starije osobe i mala djeca trebala bi se posebno zaštiti i držati se preporuka kako se zaštiti od vrućina, a preporuke možete naći ovdje.

Označeno u