Sjednica varaždinskog Gradskog vijeća idući tjedan?

M.P./Varaždinske vijesti | 29.3.2017. u 12:58h | Objavljeno u Aktualno

Budući da je primio zahtjev za sazivanjem hitne sjednice varaždinskog Gradskog vijeća s prijedlogom odluke o donošenju suglasnosti za projekte izgradnje dječjih vrtića u Hrašćici i Donjem Kućanu kako bi ih se moglo prijaviti na mjeru 7.4.1.,, a koji je potpisalo devetero vijećnika, predsjednik Josip Hehet za idući je tjedan namjeravao sazvati samu sjednicu. Međutim, u Grad je danas stigao odgovor Ministarstva poljoprivrede da Grad mora imati osiguran izvor financiranja kako bi mogao prijaviti spomenute projekte.

- Danas sam potpisnicima dostavio akt kojim ih molim, a što je utvrđeno poslovnikom, i odnosi se na prijedlog akta uz obrazloženje, da dostave cilj koji se želi postići i podatke o financijskim sredstvima. Oni će to vjerojatno i dostaviti te sam sjednicu namjeravao održati idući tjedan. No, maloprije sam primio obavijest da je Grad zaprimio odgovor Ministarstva poljoprivrede, a čiji sadržaj analiziraju pravnici. Premda su potpisnici zahtjeva tvrdili da ne treba biti osiguran izvor financiranja, iz odgovora ministarstva proizlazi da je to ipak potrebno - kaže Hehet.

Međutim, i unatoč takvom odgovoru ministarstva, njegova je želja sjednicu održati prije dolaska povjerenika u Grad Varaždin. Još se, naime, ne zna kada će točno Vlada RH na sjednici donijeti odluku o raspuštanju Gradskog vijeća, gradonačelnika te njegovog zamjenika.

- Nakon što detaljno analiziramo odgovor ministarstva, dogovorit ćemo se s gradonačelnikom i vjerujem da ćete najkasnije sutra biti obaviješteni o datumu održavanja sjednice i njenom sadržaju - ističe predsjednik Gradskog vijeća.