SDP-ova "uskrsna čestitka" HNS-u: Narodnjaci sjede na dva stolca

Vv | 30.3.2024. u 17:53h | Objavljeno u Aktualno

SDP je narodnjacima uputio posebnu uskrsnu čestitku, a nakon što je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini opovrgnula da je izašla iz HNS-a, ali i ukazala da je predsjedništvo gradske organizacije HNS-a zaključila da lokalno ne može podržati koaliciju potpisanu od strane vrha, već podržavaju Listu župana Matije Posavca.

- Hrvatska narodna stranka (HNS) zaista se ponaša kao trgovačko društvo. Da trguju mandatima, i nije neka novost. No, sad su svoje političko kameleonstvo doveli do savršenstva.
Njihova gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini nalazi se na listi Nezavisne platforme Sjever međimurskog župana Matija Posavca. Gradonačelnica je rekla da nije zadovoljna koalicijskim ugovorom između HNS - a i HDZ – a, ali da nije izašla iz stranke. Kako je Posavec najavio da će podržati premijerskog kandidata ljevice, pitamo se sjedi li to HNS na dvije stolice?
Jedni podržavaju HDZ dok su drugi u skupini koja bi za premijera kandidata koalicije predvođene SDP - om. Koji je onda pravi HNS? Onaj koji parazitira na HDZ - u, kao što je nekad na tada politički nasamarenom SDP – u, ili onaj koji zna da su birači na sjeveru zemlje nezadovoljni njihovim odabirom već 7.godinu i pokušava zadržati preostale (malobrojne) glasače?!
Nevjerodostojnost su dokazali nebrojeno puta, a zadnja je bila koalicija u Županijskoj skupštini Varaždinske županije. Tamo su u koaliciji s NL Ivana Čehoka kojemu su oduvijek bili glavi politički protivnici u Gradu Varaždinu. Ne zaboravimo, HNS je desetljećima bio žestoki rival HDZ – u. Ali sad se njihova narančasta tinta razrijedila u moru plave boje.
Podržavaju li takvu politiku i dugovječni načelnici Cestice, Sračinca ili Lepoglave, kojih uopće nema na listi za Sabor?!
Rijeke pravde isprat će gorak okus svima koji su nekad glasali za HNS kao lažno lijevo liberalnu opciju i potruditi se da opravdamo povjerenje koje će nam biti dano 17. travnja, zaključuju u SDP-u.