Nakon izgradnje rotora ovakvih prizora ne bi više trebalo biti na križanju Krležine i Filićeve

Rotore u Optujskoj i Krležinoj gradit će Colas Hrvatska za 3,7 milijuna kuna

| 5.9.2017. u 12:20h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska tvrtka Colas Hrvatska, rješenjem od 31. kolovoza izabrana je kao ekonomski najpovoljniji ponuditelj za rekonstrukciju raskrižja, odnosno izgradnju rotora u Optujskoj ulici i na križanju Krležine i Filićeve.

Podsjetimo, Grad Varaždin raspisao je 31. srpnja natječaje za rekonstrukciju spomenutih raskrižja, a do isteka roka za dostavu ponuda za rotor Krležina - Filićeva pristigle su tri ponude i to od izvođača Tegra d.o.o. iz Čakovca, iz tvrtke PZC Varaždin i Colasa Hrvatska, dok su se za izgradnju rotora u Optujskoj, javili i zagrebački Pedom asfalti.

Ipak, oba je posla, kao ekonomski najpovoljniji ponuditelj, dobila varaždinska tvrtka Colas Hrvatska. Colas je za rekonstrukciju raskižje Krležina - Filićeva ponudio cijenu u iznosu od 1.218.388,57 kuna s PDV-om, dok je za rekonstrukciju raskrižja u Optujskoj Colas ponudio 2.568.371,34 kuna s PDV-om. (Ukupno oko 3,7 mil.kn.)

Tegra d.o.o. iz Čakovca za rekonstrukciju raskrižja Krležina - Filićeva ponudila je 1.460.241,87 kuna, a za rekonstrukciju raskrižja u Optujskoj 2.649.663,13 kuna. PZC Varaždin je za rekonstrukciju raskrižja Krležina - Filićeve ponudio 1.388.077,93 kune, a za rotor u Optujskoj 2.686.264,49 kuna. Pedom asfalti javili su se samo za gradnju rotora u Optujskoj za što su ponudili 2.703.511,38 kuna.

Uz cijenu, kriteriji za odabir ekonomski najpovoljnije ponude bili su i najkraći ponuđeni rok izvođenja i najdulje ponuđeno jamstvo. I po tim kriterijima Colas Hrvatska je dao najbolju ponudu te na oba natječaja ostvario 100 od ukupnih 100 bodova.

Rješenje o odabiru ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja objavljeno je 31. kolovoza, a rok za žalbu je 10 dana od primitka odluke.

Inače, oba raskrižja proglašena su crnim prometnim točkama u gradu na kojima su česte i prometne nesreće. Posebno to vrijedi za raskrižje Filićeva-Krležina na kojem se nesreće događaju gotovo iz tjedna u tjedan.

Vjerujemo da je zato Varaždincima najzanimljivija informacija kada će raskrižja napokon biti i rekonstruirana.

Sudeći prema ponudi Colasa Hrvatska, od početka radova rotor na križanju Krležina - Filićeva bit će dovršen u roku od 38 radnih dana, dok će rotor u Optujskoj biti dovršen u 67 radnih dana od dana početka izvođenja radova. 

Ugovor o izvođenju radova, izvođač radova će s Gradom Varaždinom sklopiti po izvršnosti odluke donesene 31. kolovoza.