Rebalansom proračuna za 2019. godinu Grad se zadužio za dodatnih 29 milijuna kuna

| 15.3.2019. u 10:52h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je rebalans proračuna Grada za 2019. godinu i Prijedlog odluke o zaduženju kojim će se financirati važni gradski projekti.

Prema izmjenama i dopunama ukupni prihodi i primitci Grada povećani su za gotovo 51 milijun kuna na sadašnjih 359 milijuna, dok su ukupni rashodi i izdaci uvećani za 60,4 milijuna kuna na sadašnjih 373 milijuna, dok ukupni višak prihoda sada iznosi 13,8 milijuna kuna. Pomoći iz proračuna povećavaju se za 21,7 miljiuna kuna i to najvećim dijelom iz državnog proračunan, a sredstva su namijenjena financiranju kapitalnih projekata.

Za izgradnju vrtića u Kućanu Donjem dobiveno je 2,5 milijuna kuna, a za uređenje zgrade za knjižnicu 2 milijuna kuna. Također su dobivena dodatna sredstva za uređenje plaže na jezeru Motičnjak, obnovu Sinagoge, energetsku obnovu II. i V. osnovne škole, zatim za poludnevni boravak i ranu intervenciju te za izgradnju novih cesta, ulica i trgova.

Kako bi osigurali vlastitu komponentu Grad će se zadužiti za dodatnih 29 milijuna kuna za financiranje navedenih projekata, a to se odnosi na izgradnju dječjeg vrtića u Kućanu Donjem, adaptaciju i uređenje zgrade za knjižnicu, energetsku obnovu II. i V. osnovne škole, izgradnju dječjeg vrtića u Koprivničkoj i adaptaciju VI. OŠ. Tako da sada ukupan iznos za financiranje projekata iz kredita iznosi 41,5 milijuna kuna.

Na sjednici je prihvaćena i Strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za razdoblje od 2019. do 2020. godinu, za koju je Habijan istaknuo da se nada “da neće ostati mrtvo slovo na papiru”.

Također je prihvaćeno da će se izbori za članove Vijeća mjesnih odbora održati 5. svibnja te su za dodatna četiri člana Savjeta mladih Grada Varaždin izabrani Etelka Kožar, Dorian Brlek, Filip Težak i Ivan Slunjski.