Ravnateljica o Pernarovom "posjetu": Obavijestit ćemo pravobraniteljicu i MUP

D.P./Varaždinske vijesti | 14.3.2017. u 12:55h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je saborski zastupnik Ivan Pernar na svom Facebook profilu pisao o navodnom incidentu koji se dogodio tijekom njegovog posjeta Srednjoj školi u Maruševcu, o svemu se oglasila i v. d. ravnateljica škole dr. sc. Đurđica Garvanović-Porobija.

Podsjetimo, Pernar je na svom Facebooku napisao kako je u Maruševec došao na poziv učenika te da ga je tijekom posjeta napao zaposlenik škole, kojeg je Pernar prozvao psihijatrijskim slučajem.

S druge strane, Pernar je napisao kako je ravnateljica bila srdačna i rukovala se s njim, no sudeći prema priopćenju koje smo dobili iz škole, ravnateljica ne bi bila tako srdačna da je znala da je Pernar mobitelom slikao učenike i slike stavljao na Facebook.

Različit opis događaja

- Kako se nije najavio njegov posjet, a ravnateljica je otišla upravo iz Škole, kada je doznala da je g. Pernar viđen na školskom imanju ravnateljica je upozorila je dežurne odgajatelje Maju Car i Roberta Rakamarića te ih zamolila da obrate pažnju na sigurnost učenika - kazali su nam u Školi te opisali što se događalo tijekom Pernarovog posjeta.

- Kako je bio kraj nastavnog dana, učenici su izlazili iz Škole, a neki šetali ispred i gospodin Pernar je okupio skupinu učenika na travnjaku ispred škole koji je dio školskog imanja, razgovarao s njima i počeo se slikati svojim mobitelom zajedno s učenicima, Kako se radi o veiini maloljetnih učenika, i usto bez odobrenja škole i roditelja, naš je odgajatelj upozorio g. Pernara da to ne čini. Kad je g. Pernar - oglušujući se na zahtjev odgajatelja - uključio izravni Facebook prijenos, odgajatelj je ispružio ruku prema mobitelu što se moglo protumačiti kao da će ga uzeti ili kao da želi zaštititi učenike, ali ga nije ni dodirnuo - priopćili su iz škole te pojasnili kako je odgajatelj je nakon toga pozvao učenike da uđu u prostorije učeničkog doma, što su neki učinili, a neki ne.

Nakon toga, ne znajući što se dogodilo, stigla je i ravnateljica koja je prišla g. Pernaru ' pozdravila ga i rekla da je kao osoba dobro došao, ali kao saborski zastupnik i političar trebao se najaviti.

- G. Pernar je rekao da ju je pokušao naći, ali nije u tome uspio i sve je završilo mirno. Nakon toga na Facebook statusu g. Pernara pojavile su se netočne tvrdnje o odgajatelju Robertu Rakamariću, da je svećenik i da je nasrnuo fizički na saborskog zastupnika te da psihijatrijski slučaj - doznali smo u školi.

Obavijestit ćemo pravobraniteljicu za djecu i MUP

- To su mediji prenijeli te je tako nanesena šteta kako našem odgajatelju tako i cijeloj školi. Naša škola nije nasilna niti naši zaposlenici. Ipak, imamo pravo učenike držati podalje od politike i političkih utjecaja. Naša je škola provela potrebne mjere sigurnosti te je glavni ulaz bio zaključan sve vrijeme otkad je naputak o neovlaštenom ulasku u prostore škole došao od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja. O događaju upravo izvješćujemo pravobraniteljicu za djecu i MUP. Nadamo se da će i naš slučaj upozoriti nadležne službe o pokušaju iskorištavanja djece i mladih u političke svrhe te da će i g. Pernar shvatiti da postoje legitimni i pozitivniji u odnosima s ustanovama i drugim osobama - kazala je v.d. ravnateljica v. d. ravnateljica škole dr. sc. Đurđica Garvanović-Porobija.

Označeno u