Dr. Domagoj Mlinarić Foto: Opća bolnica Varaždin

Proteklih tjedan dana u OB Varaždin više od stotinu pacijenata zbog pada na ledu

Varaždinske vijesti | 2.3.2018. u 09:29h | Objavljeno u Aktualno

Kao i svake godine, hladni zimski dani sa snijegom i zaleđenim površinama i u Općoj bolnici Varaždin povećavaju broj ljudi koji se javljaju za pomoć jer su se poskliznuli na ledu ili spotaknuli u snijegu te se ozlijedili.

U proteklih tjedan dana, u razdoblju obilnog snijega i vrlo niskih temperatura, u Službi za kirurške bolesti varaždinske Opće bolnice primljeno je nešto više od stotinu pacijenata.

- Ove godine je nešto manji broj ozlijeđenih nego prošle godine kada je početkom veljače pala ledena kiša pa smo imali čak desetak primljenih pacijenata koji su zahtijevali operacijsko liječenje. Ove smo godine u tjedan dana imali svega šest pacijenata koji su zahtijevali operacijski postupak, po dva s ozljedama kuka, ramena i potkoljenice - kaže Domagoj Mlinarić, dr. med., spec. kirurg, iz Odjela za ortopediju i traumatologiju Službe za kirurške bolesti Opće bolnice Varaždin.

- Ukupno je bilo oko 110 pacijenata koji su pali na ledu. Pregledani su, a srećom radilo o lakšim tjelesnim ozljedama, natučenjima ili prijelomima koji su se mogli liječiti konzervativno, gipsanjem i nisu trebali biti hospitalizirani - dodaje Mlinarić.

Uglavnom se radi o starijim građanima kod kojih i manje nezgode, pad ili udarac mogu završiti prijelomom.

- Savjetujem da još koji dan, ako je ikako moguće, ne izlaze van, već da pronađu nekoga tko im može pomoći i obaviti dnevne izlaske i obaveze za njih - poručuje kirurg varaždinske Opće bolnice.

ob_varazdin_-_kirurgija_1.JPG

ob_varazdin_-_kirurgija_2.JPG

ob_varazdin_-_kirurgija_3.JPG

ob_varazdin_-_mlinaric.JPG