Promjene u ustroju Varaždinske županije: doznajte tko će biti novi pročelnici

| 18.9.2017. u 12:48h | Objavljeno u Aktualno

- Odlukom o upravnim tijelima ustrojeni su novi upravni odjeli i određeno je raspisivanje natječaja za imenovanje pročelnika novih upravnih tijela. Uz dosad raspisane javne natječaje za imenovanje pročelnika, potrebno je još raspisati javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove - objašnjavaju u Varaždinskoj županiji gdje će pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport ostati Miroslav Huđek.

Dosadašnji su pročelnici preuzeti u nova upravna tijela.

- Sukladno zakonskim odredbama, nakon stupanja na snagu Odluke o upravnim tijelima svi službenici, a time i dosadašnji pročelnici, preuzeti su u nova upravna tijela. Jednoj pročelnici je na njezin zahtjev služba prestala sporazumom. Pred završetkom je donošenje Pravilnika o unutarnjem redu upravnih odjela te će preuzeti službenici, a time i dosadašnji pročelnici, biti raspoređeni sukladno novim pravilnicima - napominju u Varaždinskoj županiji u kojoj je tijekom 2016. u prosjeku bio 101 zaposlenik, dok ih je na 31. srpnja ove godine bilo 97, a 14. rujna 89.

- Službenicima koji su prestali raditi u Županiji, služba je prestala sporazumom (dvoje službenika) i prestankom službe na određeno vrijeme (troje službenika).

- Nijedan službenik nije zbrinut isplatom otpremnine, a bude li tehnoloških viškova, otpremnine će biti isplaćene u skladu s Kolektivnim ugovorom - pojasnili su nam.

Inače, Upravni odjel za poslove Skupštine i župana dobio je novu pročelnicu, a još nisu privedeni kraju natječaji za imenovanje pročelnika UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, zatim pročelnika UO za poljoprivredu i ruralni razvoj te pročelnika UO za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo...

Više doznajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti