Priređen prijem za donatore Zaklade za pomoć djeci Vita, rast prikupljenih sredstava 114 % Foto: Varaždinska županija

Priređen prijem za donatore Zaklade za pomoć djeci Vita, rast prikupljenih sredstava 114 %

Varaždinske vijesti | 14.2.2019. u 13:06h | Objavljeno u Aktualno

Zaklada za pomoć djeci Vita je prošle godine organizirala niz uspješnih akcija i događaja pa je tim povodom, a kako bi se i zahvalila svima koji su podržali rad Zaklade, upraviteljica Natalija Martinčević priredila prijem u Županijskoj palači. Zahvalnice te prigodne poklončiće primili su tako Marija Cafuk iz OPG-a Cafuk, ravnateljica Nataša Fatiga u ime OŠ Beletinec, ravnatelj Mario Šipek u ime V. Osnovne škole Varaždin, županijski vijećnik Krešo Horvat u ime Zajednice Hrvata u Stuttgartu te Martina Pakšec u ime agencije PR Lady.

Napomenimo kako je Zaklada Vita osnovana u lipnju 2010. godine., a samo u 2018. godini iz prikupljenih sredstava osigurana je pomoć za 34 djece s područja Varaždinske županije. U 2017. godini prikupljeno je ukupno 59.734,00 kuna, dok je u 2018. godini prikupljeno čak 119.275,50 kuna što je rast od 114 posto u odnosu na prethodnu godinu. Martinčević je izrazila  veliko zadovoljstvo prikupljenim sredstvima, radom same Zaklade te se zahvalila svim donatorima i onima koji danas zbog obaveza nisu mogli doći.

- Novi Upravni odbor i ja kao upraviteljica Zaklade smo iznijeli rezultate rada. Pomažemo djeci oboljelih od teških i malignih bolesti, znate i sami da su troškovi liječenja izrazito visoki. Tijekom godina skupljamo sredstva i pomažemo roditeljima u kupnji skupih lijekova. Iznimno sam sretna i ponosna, prošle godine smo čak skupili 119.275,50 kuna, Zaklada je počela puno bolje i kvalitetnije raditi i funkcionirati i to me veseli. Naravno da svega toga nebi bilo ništa bez naših donatora kojima se danas zahvaljujemo, željeli smo i javnost još jednom upoznati s našim radom. Također, hvala svim našim dragim građanima koji su se u velikome broju uključili u sve naše akcije.Imali smo prepuni Atrij kod organizacije humanitarne sarme, bakalaru s krumpirom, u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije organizirana je opereta Vesela udovica, a najveća održana akcija organizirana je od strane Hrvata u Stuttgartu u sklopu Kajkavske večeri. I ovu godinu smo počeli radno i aktivno, puštali smo lampione dobrih želja, surađujemo sa školama, učenici su uključeni u sve akcije i to je za svaku pohvalu. Imali smo preko sto zahtjeva za pomoć i tako smo raspodijelili financijska sredstva. Roditelji kojima je potrebna pomoć njihovoj djeci neka se slobodno jave u Županijsku palaču i mi ćemo drage volje pomoći – rekla je upraviteljica Zaklade Martinčević.

Ravnateljica OŠ Beletinec Nataša Fatiga je naznačila kako svi učenici sudjeluju u humanitarnim akcijama jer je njihova škola „ najmanja škola u Varaždinskoj županiji, ali s jako velikim srcem“. Županijski vijećnik Krešo Horvat u ime Zajednice Hrvata u Stuttgartu rekao je kako su Hrvati u Stuttgartu okupljeni u ovu kulturnu zajednicu te kako su organizirali kajkavsku večer.

- Ja sam bio poveznica između Zaklade i Zajednice Hrvata u Stuttgartu i na to sam ponosan. Prikupljena su velika financijska sredstva, 55.500, 00 kuna je uplaćeno Zakladi. Hvala svima koji sudjelovali u ovoj akciji i pokazali zaista veliko srce. Nadam se da će takvih akcija biti još – rekao je  Horvat.

Djeca oboljela od malignih ili drugih teških i rijetkih bolesti mogu ostvariti novčane potpore do 3.000,00 kn za pojedinu vrstu pomoći, jednom godišnje. Potpora Zaklade može se ostvariti za sufinanciranje nabavke lijekova, dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja, pregleda, medicinskih zahvata, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja samog djeteta ili pratitelja.

prijem_vita_7.jpg

prijem_vita_3.jpg

prijem_vita_15.jpg