Preminula ugledna varaždinska liječnica Janja Dumičić

V.V. | 5.8.2017. u 20:16h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U 72. godini života preminula je ugledna varaždinska liječnica Janja Dumičić, specijalistica interne medicine, osobito za područje djelovanja endokrinologija s dijabetesom.

Rođena je 02.7.1946. u Varaždinu, a nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu i tamo obavljenog stručnog staža, cijeli svoj radni vijek, specijalizaciju i sve dodatne edukacije obavila je u Općoj bolnici Varaždin. Rano se opredijelila za rad s bolesnicima s endokrinološkim bolestima osobito dijabetesom.

Zajedno s kolegama prim. Želimirom Beerom, te liječnicama Karmen Kukolja i Dubravkom Dvoršćak, bila je dugogodišnja suradnica i ravnopravna sudionica rada dijabetološkog dispanzera. S kolegama je bila začetnica edukacije bolesnika sa šećernom bolesti o prehrani, dijetetskim mjerama, fizičkoj aktivnosti i pravilnoj primjeni terapije šećerne bolesti. Bavila se stručnim radom, a s navedenim kolegama objavila je znanstvene radove indeksirane u svjetskoj stručnoj literaturi.

Komemoracija povodom smrt liječnice Janje Dumičić bit će održana u dvorani za sastanke Odjela za kirurgiju varaždinske bolnice u ponedjeljak 7. kolovoza u 8 sati, a posljednji ispraćaj bit će istog dana u 13 sati na varaždinskom gradskom groblju.

Označeno u