Preko aplikacije VaraždinCemetery moći ćete naručiti cvijeće za grob, a i klesara

D.P./Varaždinske vijesti | 5.4.2017. u 13:46h | Objavljeno u Aktualno

Mobilne aplikacije su danas važan marketinški alat u turizmu, a mobilni uređaji su u potpunosti promijenili način na koji komuniciramo. Znaju to i u varaždinskim Parkovima pa su u suradnji s poduzećem Eonidas izradili mobilnu aplikaciju VaraždinCemetery koju su danas predstavili javnosti.

Aplikacija je namijenjena turistima, ali i korisnicima Gradskog groblja Varaždin kojima će olakšati korištenje usluga Parkova.

- Preko aplikacije građani će moći pronaći informacije o rasporedima sahrana i na jednostavan i brz način naći lokaciju pokojnika, a moći će naručiti i cvijeće, klesarske usluge te usluge sadnje, održavanja i uređenja grobnica sezonskim cvijećem - kazao je Teodor Hirš iz tvrtke EonIdeas koja je razvila aplikaciju.

Aplikacija je trenutno na hrvatskom i engleskom jeziku, a turisti će preko aplikacije moći kroz nekoliko predloženih ruta upoznati povijest groblja i poznatih osoba koje su na njemu pokopane. VaraždinCemetery je aplikacija za pametne telefone bazirane na iOS i Android platformama, besplatna je i može se preuzeti na stranicama Parkova putem QR koda na info punktu na Gradskom groblju Varaždin, na AppStoreu ili Google Playu. Kako je pojasnio direktor Parkova Marin Bašić, Parkovi za izradu aplikacije nisu potrošili niti jednu kunu.

- Mi ćemo tvrtku EonIdeas promovirati kroz sve kanale, a oni su nama zauzvrat napravili aplikaciju - pojasnio je Bašić te dodao kako je ovo je prva verzija mobilne aplikacije.

- Parkovi d.d. sa svojim partnerima već rade na razvoju novih funkcionalnosti i unapređenju postojećih - nadovezao se Teodor Hirš koji kaže kako postoji mogućnost proširenja aplikacije i na ostale lokacije u gradu.

- Aplikacija se može nadograđivati i zasigurno postoji još mnogo prostora za poboljšanja, ali napravljen je velik posao - zaključio je Hirš te dodao kako, koliko je njemu poznato, takvu aplikaciju zasad nema niti jedno europsko groblje.

Označeno u