Poziv proizvođačima bučinog ulja: prijavite se na izložbu, šampionu novčana nagrada od 2.000 eura

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija u subotu, 26. svibnja 2018. godine, u Varaždinu organiziraju 8. izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 1. međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Jadran.

Nakon što je Izložba bučinog ulja postala tradicionalna manifestacija na području sjeverozapadne Hrvatske, ove godine se suradnja želi proširiti i na susjedne zemlje s područja Alpe – Adria.

Varaždinska županija sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja poziva da se prijave na 8. izložbu sjeverozapadne Hrvatske i 1. međunarodnu izložbu Alpe – Jadran. Javni poziv je objavljen danas, 16. ožujka, na internetskim stranicama Županije.

Najbolje ocjenjeno ulje - šampion izložbe - osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura.

Potrebno je ispuniti prijavne obrasce koji su dostupni ovdje te ih ispunjene dostaviti najkasnije do petka 30. ožujka 2018. godine na adresu: Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Varaždinske županije održat će se u srijedu, 11. travnja 2018. godine, od 8 do 10 sati u prostorijama Varaždinske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, Varaždin.

Dostavlja se 1 x 0,25 l i 1 x 0,50 l ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.

Analiza i ocjenjivanje bučinog ulja provodit će se u tvrtki Bioinstitut d.o.o. sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007. Od kemijskog sastava bučinog ulja analizirat će se sastav masnih kiselina, peroksidni broj, slobodne masne kiseline i drugo, a od senzorskih analiza provodit će se ocjenjivanje okusa, mirisa i drugo.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije na brojeve telefona: 042/390-580 i 042/390-581.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.