Nataša Novaković, predsjednica Povjeresntva za odlučivanje o sukobu interesa Foto: Krešimir Đurić/Vlada RH

Povjerenstvo za sukob interesa u Varaždinu: U petak odlučujemo o slučaju Dalić

| 15.5.2018. u 14:36h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu se danas u Hotelu Turistu održala edukacija dužnosnika s područja Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije o pitanjima sukoba interesa i podnošenja izvješća o imovinskom stanju koju su vodili predstavnici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa predvođeni nedavno novopostavljenom predsjednicom Natašom Novaković.

- Ova edukacija je namijenjena dužnosnicima i onima ustanovama koje prate njihovo poslovanje kao predstavnicima njihovih ureda. Mislim da je ovo iznimno važno i to nam je strateški cilj edukacija i mislim da se puno može postići tom edukacijom. Ono što bismo mi voljeli je da je komunikacija između dužnosnika i članova povjerenstva učestalija, da ima više upita i da nas više pitaju prije nego se dovedu u situaciju koji bi mogao biti otvoren predmet kod nas - rekla je Novaković.

Upravo će Povjerenstvo biti u središtu pozornosti hrvatske javnosti ovih dana zbog slučaja Lex Agrokor i sada već bivše ministrice financija potpredsjednice Vlade Martine Dalić iz HDZ-a čiji je privatni hotmail račun izašao u javnost te ukazao na moguće implikacije da su zakon za spašavanje Agrokora pisali ljudi koji su mogli zaraditi na poslovima u Agrokoru.

- Predmet smo otvorili prošli tjedan. Slučaj Dalić je na našoj sjednici na rasporedu u petak. Dnevni red je već objavljen. Odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić biti će na sjednici povjerenstva - zaključila je Novaković.

Natašu Novaković je na mjesto predsjednice Povjerenstva postavio HDZ prije više dva mjeseca kada su smjenili s pozicije dotadašnju predsjednicu Daliju Orešković.

DSC_4091.JPG

DSC_4087.JPG

DSC_4079.JPG

DSC_4108.JPG