Pomozite obitelji iz V. Toplica koja je u eksploziji ostala bez svega

VV | 8.11.2016. u 12:18h | Objavljeno u Aktualno

S ciljem da građani Varaždinskih Toplica, ali i svi koji su u prilici, pomognu obitelji koja je u sinoćnoj eksploziji ostala bez krova nad glavom na Facebooku je osnovana grupa Toplice u <3 POMOZIMO OBITELJI STUPALO / MATKUN.

- S ciljem da pomognemo našim dragim sugrađanima i nadasve prijateljima, koji su nesretnim slučajem 7. studenog doslovno u trenu ostali bez krova nad glavom, bez ičega. Obitelj ubraja četiri člana – Petru, Zorana i Vanju (39, 42, 8) te Antuna Matkuna (64). Apeliramo na sve ljude dobre volje koji žele pomoći da se odazovu ovom pozivu..Svaka pomoć je dobrodošla - stoji u objavi na Facebooku.

Pomoć će se organizirano prikupljati u vatrogasnom domu DVD-a Varaždinske Toplice, Kneza Trpimira 5, do kraja tjedna, svakim danom od 17 do 19 sati.

Donacije u obući i odjeći: Petra - vel 40, L, XL, obuća 38, Zoran - vel L, XL, obuća 44, Vanja - dječji 12/14, obuća 36, Antun - L, obuća 42.

Obitelji je potreban školski pribor, bilježnice, knjige za drugi razred, školska torba, higijenske potrepštine, hrana, kućanski aparati, posljeljine, ručnici i posuđe. Novčana sredstva za pomoć možete uplatiti direktno na račun Petre Stupalo HR3423600003223389395

Manuela Filipović, koja je pokrenula pomoć obitelji, kaže da ju je na formiranje grupe nagnula činjenica što su to njeni dragi prijatelji.

- U trenutku su ostali bez svega što su imali zbog sebičnog čina jedne duše. Drugi razlog što sam se odlučila na ovaj potez je to što me uvijek u životu vode srce i emocije i moja humana strana koja je prisutna u cijeloj mojoj obitelji. Otac i obje sestre su mi vatrogasci, uvijek aktivni i spremni pomoći ,a treći razlog je taj što znam da im mnogi žele pomoći, a ne znaju kako - kaže Manuela.

Iz Grada Varaždinske Toplice kažu pak da rade sve kako bi se što prije sanirala šteta od eksplozije. Radi se na što žurnijem uklanjaju urušenog objekta kako bi se prometnica što prije stavila u funkciju. Usto, radi se i na zbrinjavanju osoba koje su ostale bez krova nad glavom.

- Grad će plaćati najam obitelji s djetetom koja je zbog eksplozije ostala bez stana. Također, što hitnije ćemo prikupiti sredstva i osigurati im osnovne potrepštine za život - potvrdila je gradonačelnica Goranka Štefanić.

Ujedno je najavila i prikupljanje sredstava kako bi se obnovio ili nanovo izgradio objekt i osigurao stambeni prostor za one koji su ostali bez stanova. Dio sredstava osigurat će se kroz proračun, a poziva gospodarstvenike i ostale da se priključe akciji prikupljanja sredstava. 

- Dovoljan je trenutak da praktički ostanete bez svega što ste kroz život stvarali. Nažalost, upravo se to dogodilo našim sugrađanima koji nas sada trebaju više nego ikada. Vrijeme je da svi zajedno pokažemo solidarnost i da priskočimo u pomoć kojima to u ovom trenutku zaista treba - poručila je Štefanić.

Petra Stupalo ovim putem zahvaljuje svima na dosad ukazanoj pomoći.

- Još sam u šoku zbog svega, što da vam kažem? Ostali smo bez svega. Otac je trenutno kod moje sestre, a ja sam sa suprugom i sinom kod kumova. Snašli smo se. Ljudi nam donose odjeću...No, još smo svi u šoku kako se to dogodilo - kaže Petra.

Označeno u