Policajci Petar Conjar i Jurica Boos među najspremnijim su pripadnicima Oružanih snaga RH

| 3.6.2017. u 11:02h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH, „Prvi za Hrvatsku 2017“, koje je u petak, 19. svibnja, završeno u Kninu, sudjelovala su i dva pripadnika Policijske uprave varaždinske, Petar Conjar i Jurica Boos.

Conjaru, kojemu je to bio treći nastup, a najbolji je rezultat ostvario 2014., kada je bio treći među hrvatskim predstavnicima, ove je godine zauzeo 13. mjesto, dok je Boos sudjelovao drugi put i zauzeo 22. mjesto, u konkurenciji 150 natjecatelja iz dvanaest partnerskih i savezničkih zemalja te MUP-a RH.

U kategoriji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova, Conjar je bio treći, a Boos sedmi. Obojica su pripadnici Interventne jedinice policije PU Varaždinske, a intezive pripreme trajale su im posljednja dva mjeseca, pod nadzorom službenika za stručno usavršavanje iz ureda načelnika PU Varaždinske Damira Veseljaka. U sklopu intezivnih priprema sudjelovali su i na humanitarnij utrci Holjevka u Zagrebu.

Natjecanje Prvi za Hrvatsku 2017. okončano je pobjedom pripadnika Vojnoobavještajne satnije Gardijske mehanizirane brigade skupnika Ive Bašića, koji je zahtjevnu stazu prešao za 351 minutu i 30 sekundi.

- Cilj natjecanja bio je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine pripadnika oružanih snaga, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja - vele sudionici.

U četvrtak, 18. svibnja, održano je kvalifikacijsko natjecanje u dvije discipline, gađanju iz jurišne puške VHS-D2 i gađanju iz samokresa HS 2000. Završnica natjecanja „Prvi za Hrvatsku 2017.“ započela je u petak, 19. svibnja, kada su u sedam ujutro na kninskim ulicama natjecatelji, noseći obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 15,2 kilograma, krenuli u utrku po 35 kilometara dugačkoj stazi duž ulicama grada Knina i vojnog vježbališta „Crvena zemlja“.

Natjecanje je obuhvatilo 12 radnih točaka, na kojima su obavljali zadane vojničke zadaće, a sudjelovalo je 150 natjecatelja iz Oružanih snaga RH, od čega dvije natjecateljice, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova RH te više od 30 pripadnika oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Kosova, Litve, Makedonije, Njemačke, Slovenije, SAD-a i Velike Britanije. Zbog velikog broja stranih natjecatelja i međunarodnog karaktera, natjecanje se održavalo i pod nazivom „Best soldier competition“, a provodilo se u tri kategorije: muškoj kategoriji za pripadnike Oružanih snaga RH i Ministarstva unutarnjih poslova RH, muškoj kategoriji za pripadnike oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja te ženskoj kategoriji.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika OSRH „Prvi za Hrvatsku“ provodilo se po šesti put, prvo je održano je prije 20 godina u Kninu, a organizator natjecanja je Glavni stožer OSRH.

polica2

Označeno u