FOTO Počast vukovarskim herojima u Trnovcu Bartolovečkom, Kamenici i Ivancu

vv / udvrd | 18.11.2017. u 13:12h | Objavljeno u Aktualno

Paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku u Trnovcu, predstavnici Općine Trnovec Bartolovečki i trnovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te učenici Osnovne škole Trnovec obilježili su u petak Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U kratkom govoru zamjenik načelnika Mario Milak zahvalio je svim braniteljima, koji su sudjelovali u obrani Vukovara kao i svima onima koji su u Domovinskom ratu dali svoj doprinos u obrani zemlje. Predstavnici Općine i članovi Udruge, zajedno s velikim brojem učenika viših razreda Osnovne škole Trnovec, zapalili su svijeće kod spomenika kojima su ispisali ime grada heroja.

Odavanjem počasti poginulom hrvatskom branitelju Stjepanu Vusiću na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Kamenici, započelo je obilježavanje „4. dana sjećanja na Vukovar – Ni sjene više nema Ivanec 2017“, koje organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

Vusiću su se poklonili članovi obitelji, kolege hrvatski branitelji, predstavnici grada Ivanca, Policijske postaje Ivanec i drugi, a potom su na njihovim grobovima zapaljene svijeće te odana počast Tomi Jamboru i Josipu Kapustiću, također stradalima tijekom opsade Vukovara 1991. godine.

Obilježavanje je nastavljeno u župnoj crkvi Svete Marije Magdalene u Ivancu, gdje je služena Sveta misa zadušnica, a po njenom završetku, Kolona sjećanja, u kojoj je bilo oko 150 građana, kretala se od crkve do spomen obilježja na Trgu hrvatskih ivanovaca te putem odlagala upaljene lampaše u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara.

Kod spomen obilježja, molitvom koju je predvodio ivanečki župnik, vlč. Zoran Gložinić, i zborskom pjesmom, također se odala počast svim stradalima.

'4. dani sjećanja na Vukovar – Ni sjene više nema' nastavljaju se danas u Lepoglavi, najprije Svetom misom u župnoj crkvi u 17 sati, a potom i Kolonom sjećanja od crkve do Spomen parka poginulih hrvatskih branitelja.

Također, veliki dio građana i hrvatskih branitelja sa šireg ivanečkog područja nalazi se u Vukovaru, na centralnoj manifestaciji obilježavanja sjećanja na stradanje tog grada tijekom srpske agresije 1991. godine.

U nedjelju će se na Svetoj misi u Kamenici u 8 sati također moliti za vukovarske branitelje, a u ponedjeljak im se odati počast na grobljima u Lepoglavi i Kamenici.