Pobuna u Zagrebačkoj 17: Dio stanara protiv uvođenja etažnog grijanja Foto: Krešimir Đurić

Pobuna u Zagrebačkoj 17: Dio stanara protiv uvođenja etažnog grijanja

| 3.10.2016. u 11:43h | Objavljeno u Aktualno

Premda su u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu na kućnom broju 17 u ponedjeljak u 8 sati trebali početi radovi na uvođenju etažnog grijanja, dio stanara koji želi ostati na postojećem sustavu grijanja preko kotlovnice uspio je spriječiti ulazak radnika u zgradu.

Tvrde, naime, da predstavnik stanara nema potrebnih 90 posto potpisa stanara koji su za uvođenje etažnog grijanja s obzirom na to da se tome protivi 12 posto stanara, a ne 10 posto, kako je zakonom propisano. Uz mnogo vike i dobacivanja među stanarima koji su protiv i za uvođenje etažnog, pa čak i prijetnji kolegama fotoreporterima koji su željeli fotografirati svojevrsni prosvjed, radnici su naposljetku napustili Zagrebačku 17. No pitanje je dokad.

I EU ide za time da se manje zagađuje zrak i štedi plin, a mi ćemo na 63 bojlera u 63 stana trošiti više nego jedna kotlovnica. Štoviše, obnova kotlovnice s kondenzacijskim bojlerima stajala bi između 500.000 i 800.000 kuna, a neka je 25.000 kuna uvođenje etažnog grijanja u stanu, izbrojite kolika je zarada samo u jednoj zgradi – kazala je Ljerka Mioč Kovač u ime stanara koji su protiv uvođenja etažnog grijanja.

Njihov slučaj, kaže, nalazi se na sudu i policiji te traže odgodu radova sve dok se ne okonča proces na sudu.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Galerija slika