Davor Patafta Foto: Krešimir Đurić

Patafta: Osobno ću podići kaznenu prijavu protiv Čehoka

| 19.2.2019. u 15:52h | Objavljeno u Aktualno

Počela je žurna sjednica varaždinskog Gradskog vijeća, na kojoj bi se trebalo glasovati o raskidu postojećih ugovora u vezi bala. Za održavanje sjednice je bilo 16 vijećnika,a sedam ih je bilo protiv.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar je u svom obraćanju vijećnicima istaknuo:
- Razlog za hitnost sazivanja i održavanja ove sjednice je skori rebalans proračuna, kojim treba obuhvatiti bale, a dobili smo dokumente iz Ministarstva i Fonda. To je dovoljno - naglasio je Avar.

-Izuzetno sam nezadovoljan ovakvim načinom sazivanja sjednica. Omaložavate nas jer sve je u 24 sata. Bale leže 13 godina, a sada hitno. Gradsko vijeće vam je fikus. Ne možemo prihvatiti ovako žurno sazivanje sjednice - naglasio je gradski vijećnik  Neven Bosilj.

- Dobili smo poziv s tri točke dnevnog reda. Postavljam pitanje jesu li to stvarno razlozi da se sazove sjednica? Problem postoji deset godina ne može biti razlog za hitnost, posebno ne rebalans. Glede stava Fonda, on je iz 2015., a sada je 2019. Godina. Zato sam jako protiv ovakvog sazivanja sjednice, pogotovo što obrazloženje ne stoje, a za treću točku nismo dobili nikakav materijal - napomenuo je gradski vijećnik Vlado Sevšek.

- U vezi žurnosti, bale su probllem i treba riješiti, ali ovako..To je smiješno, aljkavo. Možda sam ja lud, a možda su drugi. Gradonačelnik ima sudske postupke, ima i nepravomoćnu presudu da mora u zatvor. Uz ostalo, piše se da mora u zatvor zbog ovakvog sazivanja sjednica. Bez konstruktivne rasprave. Došlo je 90 stranica. Tko je to pročitao? U njegovim optužnicama, neuredan je i šlampav.  Poslao sam e-mailove svim vijećnicima, osobno ću podići kaznenu prijavu protiv njega. Piše i da su ljudi u poglavarstvima bili fikus figure, a sada… Zašto novi povodi za sumnje. Zbog toga sam protiv ovakvog načina sazivanja sjednica - naglasio je potpredsjednik Gradskog vijeća Davor Patafta.