Oštećena ograda groblja u Cvetlinu, pretpostavlja se da se našla na putu ilegalnim migrantima

Varaždinske vijesti | 7.11.2018. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Prošle noći oštećena je ograda kojom je ograđeno mjesno groblje u Cvetlinu. Oštećenje je prva uočila Granična policija tijekom ophodnje.

Pretpostavlja se da se ograda našla na putu migrantima koji su u noćnim satima na ovom predjelu prelazili hrvatsko-slovensku granicu. Vjerojatno su smatrali da su naišli na žičanu prepreku sa slovenske strane pa su nosivu žicu na vrhu ograde prerezali kako bi je savinuli i lakše je prešli, pri čemu su je „poduprli“ i – jednim križem.

cvetlin_migranti2.jpg

Premda je poznato da ilegalna migrantska ruta prema Sloveniji prolazi kroz Cvetlin i Jamno, ovaj događaj uznemirio je mještane ovoga kraja, pogotovo samačka domaćinstva i vlasnike vikendica. Iako nitko nema ništa osobno protiv migranata, građane ipak brine sigurnosni aspekt, odnosno nikako im nije svejedno tko im se u noćnim satima vrzma oko kuća, a boje se i provala u vikendice.

Iako zasad nema razloga za poduzimanje nekih posebnih sigurnosnih mjera, to više što, prema raspoloživim informacijama, ni dosad nije bilo slučajeva oštećivanja ili otuđivanja privatne imovine građana od strane migranata kojima je prvenstven cilj da granicu prijeđu što prije i što brže se udalje s graničnog područja, mještani su ipak pozvani da u noćnim satima zaključavaju vrata.

cvetlin_migranti1.jpg

Označeno u