Osnovna škola Cestica u projektu "Škola za život"

Varaždinske vijesti | 4.9.2018. u 13:42h | Objavljeno u Aktualno

U vijećnici Općine Cestica jutros je održan sastanak na temu "Škola za život".

U uvodnom izlaganju Krunoslav Lukačić, zamjenik predsjednika ŽO HNS-a Varaždinske županije, istaknuo je da se na području Županije eksperimentalni program "Škola za život" odvija u tri osnovne i dvije srednje škole od kojih je jedna i OŠ Cestica.

Zadovoljstvo što se program "Škola za život" odvija i na cestičkom području iskazao je i načelnik Općine Mirko Korotaj koji je napomenuo da se u podršku obrazovanja aktivno uključila i Općina Cestica koja kroz razne programe i poticaje kojima nastoji mladima pomoći u školovanju.

Tako se Općina aktivno uključila u izgradnju sportske dvorane i proširenje škole za desetak učionica, a potom i u sufinanciranje prijevoza za učenike srednjih škola. Pomoć mladim obiteljima očituje se i u kupnji radnih bilježnica, mapa i atlasa za sve učenike osnovne škole, a svim redovnim studentima druge i viših godina studija dodjeljuju se stipendije.

O pripremama i provođenju eksperimentalnog programa Škole za život u OŠ Cestica govorila je ravnateljica Nevenka Turščak, a o provođenju programa na Srednjoj školi Ivanec prisutne je upoznala ravnateljica Lidija Kozina.

Označeno u