Orepić o reorganizaciji MUP-a: Želimo funkcionalniju policiju

M.P./Varaždinske vijesti | 21.3.2017. u 17:57h | Objavljeno u Aktualno

- Od 1. siječnja iduće godine svaki će djelatnik MUP-a dobiti novo rješenje sukladno toj novoj funkcionalnoj reorganizaciji - rekao je to danas u Varaždinu ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Ističe da im je cilj još uvijek reorganizacija policije iako će zbog politike taj put morati malo izmijeniti.

- Cilj je iz postojećeg ljudskog i tehničkog potencijala dobiti 1.500 ljudi više u core businessu policije. To je jedan od ciljeva, a cilj je ujedno ukinuti i čitav niz po meni prekomjernih i nepotrebnih razina vođenja i zapovijedanja u policiji, odnosno ukinuti čitav niz tih zapovjednih mjesta. U suštini ćemo dobiti funkcionalniju i prilagodljiviju policiju u odnosu na prostor na kojem djeluje i to ćemo ostvariti - rekao je Orepić dodavši da je ovo godina reorganizacije.

- U jednom gradu imate primjerice jednu policijsku upravu te dvije policijske postaje. Sada ćemo imati samo jednu policijsku upravu i jednog načelnika, dok će načelnik policijske postaje raditi konkretan policijski posao. Sve ustrojbene strukture ispod će nestati. Moramo imati policiju koja će davati odgovore i biti odgovorna narodu - rekao je Orepić.

Ministar je inače u sklopu svog današnjeg boravka u Varaždinu posjetio i PU varaždinsku. U pratnji načelnika Darka Jurčeca obišao je zgradu PU varaždinske te porazgovara s djelatnicima. Jurčec je ministra na sastanku izvijestio o značaju PU, sigurnosnoj situaciji, problematici u radu te projektima koji se provode u PU varaždinskoj. 

Orepić je izrazio zadovoljstvo iznijetim istaknuvši kako su osnovne smjernice za dobar rad policije sigurnost i povjerenje građana u policiju. Također je naveo kako je u pripremi i čitav niz zakona i podzakonskih propisa koji reguliraju policijsko postupanje, a koji će dovesti do učinkovitijeg i kvalitetnijeg rada. 

orepic

orepic1

orepic2