Oporba Hraniću: Posao dobila tvrtka vašeg stranačkog kolege

vv | 20.2.2017. u 11:11h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su iz Općine Vidovec izvijestili o potpisivanju ugovora za izvođenje etno kuće u Domitrovcu, klub oporbenih vijećnika Općine Vidovec (Ivan Kuščar, Stjepan Smernjak, Srečko Županić i Nikola Pozder) prozvao je načelnika Brunu Hranića jer nije naveo kako je kao najpovoljniji ponuditelj za izvođenja radova sukladno provedenom postupku javne nabave izabrana GK Grupa iz Varaždina.

- Zanimljivo je da je taj višemilijunski posao dobila tvrtka čiji je vlasnik član HDZ-a Robert Gotić. Je li zaista sve bilo transparetno i je li zaista slučajnost da je posao dobila tvrtka u vlasništvu HDZ-ovca? Kako ste vijećnike doveli pred gotov čin sa šturim informacijama o samom postupku javne nabave, a kako općenito provodite malo vremena u Vidovcu, a više ste stacionirani u Bruxellesu, molimo da nam ustupite tražene informacije napismeno u što skorijem roku. Ovaj postupak javne nabave podsjeća na novu aferu HDZ-a - navode oporbeni vijećnici kojima je sporno odakle će se osigurati sredstva za spomenuti projekt.

- U proračunu je osigurano pedeset posto sredstava, a ostatak ste rekli da očekujete iz EU fondova. Međutim, projekt niste prijavili, pa nas zanima hoće li sve stati na rekla-kazala ili se novac preko ministarstava u vrijeme Vaše vjerodostojne Vlade dijeli na temelju usmenih dogovora. Ukoliko ste u međuvremenu bez našeg znanja projekt prijavili molimo Vas da nas o tome izvijestite. Stalno ste u Europi, a od fondova EU ni f. Ako je već Općina Vidovec jedna od rijetkih koje imaju Ured u Bruxellesu, možda bi za promjenu taj ured mogao koristiti i u svrhu da se za Općinu i naše mještane osiguraju i neka sredstva. Ovo nije Vaš prvi veliki predizborni projekt koji nije ostvaren - navode oporbeni vijećnici.

- Molimo Vas da se i javnosti očitujete o navedenoj tematici kako bi nas, ali i cjelokupnu javnost uvjerili da je sve bilo transparentno i vjerodostojno te da nije riječ o višemilijunskoj aferi. Na kraju sve to plaćaju naši Vidovčani i ne možemo dopustiti da se njihov novac troši netransparentno - poručuju.