"Okusi varaždinskog kraja" od 5. do 15. travnja u restoranima Varaždinske županije

Napisao/la: -

I ove godine Turistička zajednica Varaždinske županije organizira gastronomski događaj koji se održava 4. put u suradnji s 15 ugostiteljskih objekata koji su nositelji standarda "Okusi varaždinskog kraja".

Naime, građani će od 5. do 15. travnja u restoranima Varaždinske županije po cijeni od svega 80 kuna moći izabrati meni od tri slijeda u ukupno 15 restorana. Ova manifestacija predstavljena je danas u hotelu La'Gus, a predstavili su je Natalija Martinčević, predsjedateljica Turističke zajednice Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije te predstavnici restorana uključenih u "Okuse varaždinskog kraja". Moto ove vrhunske gastronomske manifestacije glasi "Istinski dobro - tradicija koja osvaja!".

- Jako nam je drago da je naša manifestacija Okusi varaždinskog kraja postala brend Varaždinske županije i da su ju prepoznali i domaći i strani turisti. Danas je gastronomija nezaobilazni dio ponude, to turisti traže i mi se upravo tu želimo brendirati s našim domaćim proizvodima. Varaždinska županija dokazano je u vrhu kvalitetne gastronomije i pozivam sve da dođu i uživaju u delicijama naših restorana - naglasila je Martinčević, dodajući da je novost u ovogodišnjim okusima da dva restorana petkom imaju treći meni s jelima od riba s obzirom na to da je vrijeme Korizme.

Martinčević je na konferenciju došla s košarom punom 100 posto bučinog ulja u originalnoj prepoznatljivoj boci te ga podijelila predstavnicima restorana kako bi ih potaknula da upravo originalna boca varaždinskog bučinog ulja bude na svakom stolu u svakom restoranu. Poseban naglasak u ovogodišnjim menijima ponovno je stavljen na jela od Varaždinskog bučinog ulja, ali i na svim našim domaćim kvalitetnim proizvodima. Podsjetili su i da je za jedinstveno i kvalitetno ulje pokrenut postupak zaštite naziva oznakom zemljopisnog podrijetla na razini Republike Hrvatske. Martinčević je podsjetila i da će Varaždinska županija imati najveći broj zaštićenih proizvoda od svih županija u Republici Hrvatskoj. Bučino ulje ima izuzetno široku primjenu u gastronomiji; od hladnog predjela preko glavnog jela pa sve do deserta, a veliki odaziv na prošlogodišnju manifestaciju dokaz je da su građani prepoznali trud, ali i poseban okus koji daje buča i bučino ulje.

- Sjećanja uz putovanja vežu se uz okuse, vizualno i mirise, a upravo okusi i mirisi vežu se uz gastronomiju. U Varaždinskoj županiji imamo što ponuditi i vjerujem da će nas turisti zbog naše gastronomije više posjećivati. Jela koja naši restorani nude u ovoj manifestaciji su tradicionalna ali spremljena na moderan način - naglasio je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

- U našem hotelu radimo samo s domaćim i kvalitetnim namirnicama, ponekad je to teži, ali daleko kvalitetniji put. Strani gosti više preferiraju autohtona jela i trudimo se to im servirati - naglasio je Darko Perši, voditelj restorana hotela La'Gus.
U manifestaciji Okusi varaždinskog kraja sudjeluju: restoran August, restoran Bedem, restoran Garestin, kavana Dora, restoran Palatin, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Varaždin, restoran Verglec iz Varaždina, restoran Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešna pilnica iz Klenovnika, hotel La Gus i Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, hotel Minerva i Đurina hiža.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.