"Od Križovljangrada bih htio napraviti destinaciju visokog te elitnog turizma" Foto: VV arhiva

"Od Križovljangrada bih htio napraviti destinaciju visokog te elitnog turizma"

| 30.7.2018. u 14:44h | Objavljeno u Aktualno

Nekretnine propalog poduzeća PPI Varaždinka, od kojih je njegov zadnji vlasnik Ivan Hudoletnjak došao zahvaljujući nikad dokraja rasvijetljenoj ulozi u domovinskom ratu, polako nalaze nove vlasnike. Tako je prošli tjedan varaždinski Trgovački sud izdao rješenja prema kojem je napuštenu poslovnu zgradu PPI Varaždinke u stečaju u Optujskoj ulici kupila za 5,3 milijuna kuna tvrtka RIMC iz Svete Nedjelje, a Veterinarska stanica Varaždin za 1,1 milijuna oronulu farmu za tov junadi i dvorište u Brezju površine 35.000 kvadrata.

Vlasnika još nema dvorac Šaulovec, koji će na četvrtu dražbu jer na trećoj za njega nije bilo interesa, dok sud još nije izdao rješenje tko je kupac Križovljangrada, iako su za njega licitirale dvije zainteresirane strane, Veterinarska stanica Varaždin i Stanko Kočevar.

Sporna licitacija

- Sud će izdati rješenje, sukladno zakonu, kad se FINA, koja je provodila elektronsku dražbu, očituje o zaprimljenom prigovoru, veli nam Jasna Lekić, predsjednica Trgovačkog suda u Varaždinu, dodajući da će to biti za 15 dana, koliko iznosi rok za očitovanje.

Naime, kao što smo već pisali, FINA je objavila da je na elektronskoj dražbi za dvorac Križovljangrad, koji se na trećoj dražbi počeo prodavati za 2.037.500 kuna, najviša ponuda u nadmetanju došla do 2.077.500 kuna. Taj je iznos ponudila Veterinarska stanica Varaždin, dok je Kočevar ponudio više, ali još nije razjašnjeno je li to učinio pravovremeno ili nije.

Za dvorac i park Križovljangrad te više njegovih gospodarskih i stambenih zgrada, Kočevar je prvi dao ponudu, i to predzadnjeg dana dražbe, odnosno u ponedjeljak, 9. srpnja. Zadnjeg dana dražbe, u utorak, 10. srpnja, i to oko 23.42 sati, odnosno oko dvadesetak minuta prije isteka dražbe, Veterinarska stanica Varaždin dala je 30 tisuća kuna više.

Kočevar nakon toga brže bolje nudi još 30 tisuća kuna. Obrada prvog dijela ponude, koji je glavni jer sadržava iznos ponude, završava prije ponoći, ali drugog dijela – koji uključuje unos popratnih informacija o ponudi - 10 sekundi iza pomoći, odnosno iza roka završetka dražbe. Tako da FINA na kraju ocjenjuje da Kočevarova druga ponuda nije stigla u valjanom roku, zbog čega je on napisao prigovor, koji se rješava.

Detaljnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...