Od 7. do 9. svibnja obilježavanje Europskog tjedna u Varaždinu Foto: Varaždinska županija

Od 7. do 9. svibnja obilježavanje Europskog tjedna u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 7.5.2018. u 08:52h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija i ove je godine pripremila raznovrstan program u sklopu obilježavanja Europskog tjedna. Program započinje u ponedjeljak 7. svibnja radionicom za poduzetnike kojeg organizira u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca – Regionalnim uredom Varaždin i HUP Udrugom profesionalca za fondove EU, a koja će se održati u multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin s početkom u 13.00 sati.

Radionica je namijenjena poduzetnicima koji će imati priliku čuti koje im mogućnosti za sufinanciranje poduzetničkih projekata iz EU fondova stoje na raspolaganju, uključujući natječaje Programa ruralnog razvoja, programe Unije te HBOR-HAMAG programa te ujedno imati priliku  dobiti i individualne konzultacijske usluge za konkretne ideje koje imaju.

Drugi dan EU tjedna, utorak 8. svibnja, posvećen je također fondovima, a ovaj puta namijenjen je javno-pravnim tijelima. Partner Varaždinskoj županiji u realizaciji info-dana o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima je Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA d.o.o. Info dan održat će se 8. svibnja s početkom u 9.30 u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije.

Zadnji dan Europskog  tjedna, sam Dan Europe – 9. svibnja,  bit će posvećen najmlađim sugrađanima naše županije, koji će se već tradicionalno okupiti u parku Vatroslava Jagića gdje će prezentirati kulturno i povijesno bogatstvo raznolikost država članica Europske unije. Događaj službeno počinje u 11.00 sati, a otvoren je za sve zainteresirane građane. Partneri manifestacije „Europa u srcu Varaždinske županije“ već tradicionalno, četrnaestu godinu za redom, su Društvo „Naša djeca“ Varaždin i dječji vrtići s područja Varaždinske županije. U slučaju lošeg vremena događaj će biti odgođen, a građani će putem medija i službene stranice Varaždinske županije  obaviješteni o novom terminu održavanja manifestacije.

Europski tjedan manifestacija je  koju je pokrenulo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji sa županijama kojim se obilježavaju dva značajna datuma u povijesti Europske unije - 5. svibnja 1949. godine, dan osnivanja Vijeća Europe i 9. svibnja 1950., dan potpisivanja tzv. Schumanove deklaracije koji se u Europskoj uniji obilježava kao Dan Europe.

U ime organizatora Varaždinske županije sve zainteresirane sugrađane za uključivanje u aktivnosti Europskog tjedna pozivaju posebna savjetnica župana, Natalija Martinčević, zajedno s partnerima Varaždinske županije Sanjom Ostroški, direktoricom HUP – Regionalnog ureda Varaždin,  Jelenom Mikić, ravnateljicom društva „Naša djeca“ Varaždin, kojima se pridružuje i zamjenik direktora Agencije za razvoj Varaždinske županije AZRA, Krunoslav Blaži.

Najava_EU_tjedna_2.JPG

PROGRAM:

7. svibnja (ponedjeljak)
– partner: Hrvatska udruga poslodavaca – Regionalni ured Varaždin
13.00 – „EU fondovi i drugi izvori financiranja“, Mogućnosti financiranja za poduzetnike, Lokacija: Tehnološki park Varaždin, Zagrebačka 89, multimedijska dvorana

8. svibnja (utorak)
9.30 – 12.00 - „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“, četvrti info dan o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima namijenjen javno-pravnim tijelima
- partner: Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA d.o.o.
Lokacija: Palača Varaždinske županije, Franjevački trg 7, Varaždin, Skupštinska dvorana

9. svibnja 2016. (srijeda)
11.00 – 13.00 - „Europa u srcu Varaždinske županije“, predstavljanje dječjih vrtića s područja Varaždinske županije
Mjesto događaja: park Vatroslava Jagića Varaždin

NAPOMENA: U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo promjene datuma i mjesta održavanja. Sve izmjene i najave biti će objavljene na službenim stranicama Varaždinske županije