Obilježen Međunarodni dan tolerancije

Varaždinske vijesti | 16.11.2018. u 12:31h | Objavljeno u Aktualno

Na inicijativu Ravnateljstva policije MUP-a danas je u Kinu Gaj u Varaždinu održan središnji program obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije.

Gradonačelnik Ivan Čehok tom je prilikom istaknuo kako je tolerancija jako važna s obzirom na to da je to jedna građanska vrlina bez koje nije moguće razviti demokratsko društvo.

- Država, narod i zajednica mogu imati jako dobro napisan ustav, mogu imati dobro ustrojene institucije pravne države, međutim bez građanske tolerancije u svakodnevnom ophođenju nije moguće izgraditi demokratsko društvo. Zato je vrlo važno da stalno, poglavito djeci, osvijestimo tu potrebu međusobne snošljivosti. Izuzetno mi je drago da je policijska uprava prepoznala vrijednost tolerancije, upravo tako da preveniramo svaki mogući oblik diskriminacije, da preveniramo bilo kakvo ponašanje koje bi na bilo koji način ugrožavalo one koji su različiti i mislim da ovakve manifestacije treba nastaviti - rekao je Čehok.

U sklopu programa, učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola s područja Grada Varaždina prikazana je predstava "Krtice", održana je rasprava i razgovor s gostima iz Varaždinske i Međimurske županije na temu tolerancije, a za glazbeni dio programa pobrinuo se zagrebački glazbeni sastav Pravila igre.