NOVINA Varaždinski gradonačelnik dobiva savjet

M.P./Varaždinske vijesti | 18.7.2018. u 14:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Čedomil Cesarec, Tomislav Cvetko, Ivan Herman, Jerka Kezele, Anđelko Koprek, Janko Pavetić, Darinka Hajduk Vučić i Karmen Trubić tek su neki od članova novoosnovanog Savjeta varaždinskoga gradonačelnika.

Da se ide u osnivanje novog savjetodavnog tijela, novinarima je na današnjem kolegiju najavio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

- Riječ je o tijelu koje će imati savjetodavnu funkciju u područjima lokalne samouprave, zdravstva, gospodarstva, a čiji će članovi biti naši ugledni, kompetentni sugrađani, koji su se dokazali u svom području. Savjet će biti neformalni i neplaćeni, odnosno članovi će biti volonteri - rekao je Čehok.

Savjet će činiti, kako se čini, osobe koje su svojedobno bile u Gradskom poglavarstvu.

- To je i logično. U to smo vrijeme imali najveće investicije. Varaždin je tada najviše rastao i razvijao se i oni su u to vrijeme bili ljudi koji su tada vodili Grad u širem smislu. Mislim da nema razloga da se tim ljudima, sada kao članovima savjetodavnog tijela, ponovno ne pokloni povjerenje - naveo je Čehok, dodavši da navedeni popis članova nije konačan.

Od ostalih tema na kolegiju, dominirale su one iz područja obrazovanja i socijalne skrbi. Privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženka Dević najavila je dogradnju 6. OŠ, o čemu je bilo riječi na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, te nabavku udžbenika i radnih bilježnica petu godinu za redom.

- Novost je što Grad nabavlja i udžbenike iz informatike za učenike petih i šestih razreda, dok će ih učenici sedmih i osmih morati sami kupiti - kazala je Dević, dodavši da je pokrenuta i javna nabava za prijevoz učenika 3. i 5. OŠ te Centra "Tomislav Špoljar", dok je privremena pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna Kezele navela da Grad ove godine učenicima slabijeg imovinskog statusa krajem kolovoza financira školu u prirodi na Rabu.

Također, Grad će financirati i rad Dnevnog centra u Domu za umirovljenike u Zavojnoj ulici, a bilo je riječi i o energetskoj obnovi dječjih vrtića.

- Nastojali smo da radovi počnu tijekom praznika, no znate kako to ide sa žalbama i otezanjima na dokumentaciju. Srećom, javna nabava za 6. OŠ je vani, a u četvrtak su počei radovi na energetskoj obnovi vrtića u Trakošćanskoj ulici. Za vrtiće u Kozarčevoj i Dravskoj idući tjedan potpisujemo ugovor pa će i tu radovi početi tijekom praznika, dok za vrtiće Aleja i Biškupec očekujemo da ćemo s državom tijekom ljeta potpisati ugovore o sufinanciranju kako bi radovi počeli početkom rujna. Ostaje nam jedino vrtić u Koprivničkoj ulici oko čije se obnove stručnjaci ne slažu. Neki kažu da treba srušiti, neki kažu da samo treba promijeniti krovište...No, morat ćemo svakako naći rješenje te se nadam da ćemo sve gradske vrtiće uspjeti obnoviti u iduće dvije godine - zaključio je Čehok.