NEVRIJEME U IVANCU Vjetar razbio prozore i raskrio krov na Itasovoj proizvodnoj hali

V.V. | 11.8.2017. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno

Olujno nevrijeme koje je u četvrtak, 10. kolovoza, praćeno jakom kišom, tučom i vjetrom, svom silinom pogodilo i ivanečko područje, pričinilo je velike štete ponajviše na gospodarskim objektima.

U prvom, najsnažnijem naletu olujnog vjetra oko 19 sati teško je stradala proizvodna hala PJ2 ivanečkog Itasa – Prvomajske d.d. Nalet vjetra sa zapadne strane bio je tako snažan da je podigao desetak metara dvostrukog „sendvič“ krova i raskrio ga.

U naletu vjetra uništena su i dva velika tvornička prozora u duljini 12 metara. U snažnom udaru prsnulo je staklo i razletjelo se po hali i strojevima, a samo pukom srećom nitko nije stradao.

- Budući da je vjetar kroz velike rupe u pogon nosio kišu, radnici su odmah ugasili strojeve i krenuli u spašavanje, međutim dio proizvedenih pozicija koje proizvodimo za njemačkog partnera Kunzmana odmah je uhvatila rđa. Dio su dečki odmah nauljili i pokušavamo ih spasiti. Štete su velike. Prozore smo improvizirano zaštitili najlonom, ali s obzirom na to da se ovakvi prozori više ne proizvode – a da bismo spriječili da se slično ponovi – najvjerojatnije ćemo ih zazidati – izjavio je predsjednik Upravnog odbora Itasa Dragutin Varga.

Štete je pretrpio i ivanečki Drvodjelac, u kojemu je olujni vjetar također razbio staklenu stijenu pa je voda počela prodirati u pogon. U više navrata intervenirao je i DVD Ivanec. Nakon što su se ivanečki vatrogasci u četvrtak vratili s Ribić Brega, kamo su bili pozvani zbog požara koji je izbio u privatnoj kući, u 20.19 sati 8 je vatrogasaca, temeljem primljene dojave građana, krenulo u ispumpavanje vodi u podrumu privatne kuće u Ulici. I. G. Kovačića u Ivancu. U podrumu je bilo oko 30 cm vode, a ispumpano je oko 1.000 litara vode.

U petak tijekom prijepodneva vatrogasci su intervenirali na nekoliko mjesta u Cerju, gdje su uklanjali srušena stabla.

Označeno u
Galerija slika