G. Habuš: Nema saznanja da bi gradski službenici razgovarali s policijskim

Napisao/la: Ivica Kruhoberec -

- Nemam saznanja da bi službenici Grada Varaždina razgovarali s policijskim službenicima povodom prijave koju je u vezi obračuna plina podnio vijećnik Zlatan Avar, niti sam osobno u vezi toga razgovarao - rekao nam je danas varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Dan ranije pojavili su se, naime, napisi kako se u vezi s time provode istražne radnje, pri čemu se navodilo da u prilog prijave ide i nalaz unutarnje revizije Grada Varaždina.

- Unutarnja revizija podnijela je izvješće još u ljetu. Točan naziv izvješća je „Procjena učinaka nakndanih poslovnih događaja proizašlih iz zaključenih Ugovora o opskrbi plinom između Grada varaždina kao krajnjeg kupca i opskrbljivača Termoplin d.d. varaždin i Međimurje plin d.o.o. Čakovec”, upozorava gradonačelnik dodajući da je dokument od 19. kolovoza ove godine.

Navodi revizorskog mišljenja ozbiljno su shvaćeni, ali, kako naglašava, još uvijek je preuranjeno govoriti o bilo kakvom oštećenju gradskog proračuna.

- Je li i, ako jest, kolika šteta nastala Gradu Varaždinu, ovlašten je utvrditi samo i isključivo sud, pa se u tom pogledu, mišljenje revizora mora promatrati s određenom dozom rezerve i pričekati utvrđenja za to nadležnih institucija. Između ostalog, i rješenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, kojoj se Grad obratio odmah nakon primitka predmetnog revizorskog mišljenja, a koja ima utvrditi je li došlo do povrede Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, odnosno nezakonitosti prilikom samog formiranja cijena ponuđenih u provedenim postupcima javne nabave, ukazuje Habuš.

Napominje da svaki građanin ima pravo pa i dužnost prijaviti nadležnim institucijama ukoliko ima ikakvih sumnji u počinjenje kaznenog djela za koje se progoni po službenoj dužnosti.

- Avar je to svoje pravo i iskoristio, a Grad Varaždin će sa svoje strane u najvećoj mogućoj mjeri surađivati s nadležnim državnim odvjetništvom, kao što je uostalom to činio i do sada. Bilo kakvi daljnji komentari istrage u tijeku bili bi ne samo suvišni, već i nezakoniti s obzirom da se, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, radi o postupcima koji imaju oznaku tajnosti - upozorava Habuš dodajući da će Grad Varaždin će svoja prava i interese ostvarivati putem suda, neovisno o tome što je riječ o trgovačkom društvu u njegovu većinskom vlasništvu, ukoliko nadležne institucije utvrde kako je bilo nezakonitosti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.