Neizvjesna izborna utrka u Varaždinu, ali i u Zagrebu

vv | 1.4.2017. u 19:23h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Uz već poznate gradove u kojima će izborna utrka biti vrlo neizvjesna, kao što je Varaždin jer je, uz ostalo, i sve veći broj kandidata, iznenada se našao i Zagreb. No, ne toliko zbog broja kandidata, koliko zbog slučaja koji baca sjenu na jednog od njih, i to vrlo ozbiljno.

Naime, nakon što je Anka Mrak Taritaš tjednima proglašavana favoritkinjom, pa i nasljednicom zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, čini se da je to upitno nakon što je bivšu ministricu graditeljstva danas prozvao načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić, i to zbog kvalitete i cijene gradnje objekata nakon katastrofalne poplave.  

To je učinio, kako je rekao bivši član SDP-a, a danas stranke BM 365 - radi opetovanih i svakodnevnih primjedbi stanovnika Gunje, odnosno traženja pojašnjenja od nadležnog ministarstva koje nikada nije dalo nikakav odgovor, pa je angažiran sudski vještak.

-Sudski je vještak utvrdio da su stvarni troškovi gradnje kuća nakon poplave u Gunji iznosili 6.800 kuna po kvadratu, i to s PDV-om,  odnosno s projektnom dokumentacijom 6.940 kuna. No, gradnju tih istih objekata Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja platilo je čak 12.750 kuna po četvornom metru, što je odobrila tadašnja ministrica Anka Mrak Taritaš, rekao je Lucić te najavio da će o svemu, osim javnost, obavijestiti i „mjerodavne institucije“, a prenosi press032.com.

O svemu tome već je više puta bilo riječi u Bujici,kako prilikom gostovanja Pere Kovačevića, tako i Radimira Čačića, glede čega je kandidatkinja HNS-a i SDP-a za zagrebačku gradonačelnicu ustvrdila da je “doba predizborne kampanje kada je za očekivati da pojedini opskurni portali i slični izvuku različite stvari i pokušaju udariti na dobro napravljen posao”.