"Neću tražiti sazivanje sjednice vijeća, no prioritet nam je izgradnja dvaju vrtića"

M.P./Varaždinske vijesti | 1.3.2017. u 12:29h | Objavljeno u Aktualno

Vezano uz zahtjev dvojice gradskih vijećnika za hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća očitovao se i gradonačelnik Goran Habuš.

- Zahtjevi vijećnika Zlatana Avara i Željka Bunića nisu iskreni jer da su zaista htjeli podržati projekte glasali bi za proračun kad je za to bilo vrijeme. Nisu u pitanju samo novi vrtići i sportski objekti nego i svi drugi projekti koji trenutno stoje zbog neizglasavanja proračuna, a od izuzetne su važnosti za grad.

Dva puta sam predlagao proračun i naglašavao koliko je bitno za grad da proračun prođe. Vijećnici su imali priliku dva puta dogovoriti proračun i osigurati funkcioniranje grada, a time i prijavljivanje na natječaje, ali su upravo Avar i Bunić s istomišljenicima rušili proračun. Sada ovu njihovu naknadnu pamet smatram samo još jednom željom za samopromocijom, čime se zapravo bave cijelo vrijeme. Zbog toga neću tražiti sazivanje sjednice Gradskog vijeća po hitnom postupku, ali ću kao gradonačelnik s ovlastima koje trenutno imam učiniti sve da pokušamo prijaviti projekte na mjeru 7.4.1. S obzirom na nova pravila prijavljivanja i činjenicu da se iz jedne jedinice lokalne samouprave mogu prijaviti samo dva projekta jasno je da će nam prioritet biti izgradnja dječjih vrtića u Hrašćici i Donjem Kučanu - navodi se u priopćenju gradonačelnika.