Nastavlja se izgradnja POS zgrade u naselju Vilka Novaka, kvadrat po 1100 eura

| 19.3.2019. u 14:36h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu je danas obilježen početak nastavka izgradnje POS zgrade u naselju Vilka Novaka (Ulica grada Koblenza 4). 

Zgrada se počela graditi 2011. godine te je posljednjih šest godina izgradnja zaustavljena. Izgradnju će nastaviti Zagorje Tehnobeton, a predviđen rok završetka radova je ožujak 2020. godine. U zgradi će biti uređeno 28 stanova, 10 garaža i jedan poslovni prostor. Također je objavljen i javni natječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani za kupnju stanova u toj novoj zgradi koja se gradi po sustavu poticajne stanogradnje.

 

_DSC3417.jpg

 

- Na žalost šest godina ovdje sve stoji, Varaždin je nekad bio predvodnik u POS-u, od svih POS stanova u Hrvatskoj oko 20 posto ih je bilo u Varaždinu. Nakon ove zgrade, ići ćemo dalje u fazama. U drugoj fazi ići ćemo sa stanovima za branitelje i invalide, imamo usmenu suglasnost ministra da se u to krene. Ova je lokacija postala dosta atraktivna, grade se i privatne zgrade. Zašto je to stalo prije 6 godina, u to ne bih ulazio, koliko čujem, plaćali su se i penali, ljudima su se trebala vraćati sredstva. Sve u svemu, to je nešto što Grad nije trebao pretrpjeti. Mi nastavljamo s POS stanogradnjom i to je još uvijek najjeftniji način kupnje stana za mlade obitelji - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok danas na gradilištu.

Prema riječima predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana, održan je sastanak s braniteljima te s obzirom da su se Pume vratile u Varaždin vjeruju da će među braniteljima biti dosta zainteresiranih za nove POS stanove.

Natječaj za prijavu otvoren je dva tjedna, a lista će se raditi prema bodovima. Prema riječima predstavnika Javne ustanove Gradski stanovi, boduje se broj djece, zatim je li netko u najmu i slično, nakon toga ljude će se pozivati ovisno o poziciji na listi.

Cijena po kvadratu iznosi oko 8500 kuna te je, kako ističe gradonačelnik, to 30 posto niže od tržišnih cijena.

 

_DSC3398.jpg

 

Zgrada će biti ista kao i ona koja je izgrađena pored, samo će biti drukčije orijentacije. Stanovi će biti veličine od 54 do 97 kvadrata. Najviše će biti trosobnih stanova, ali i 2,5-sobnih, 2-sobnih i 1,5-sobnih.

Članica Uprave Tehnobetona Jasminka Benjak kaže da se trenutačno obavljaju sanacijski radovi, ali da uslijed zastoja u gradnji nisu nastale nikakve kapitalne štete. Dosad je dovršeno oko 10 posto građevine, a rok izgradnje je 5. ožujka 2020. godine.

Označeno u