Nastavak ulaganja u niskonaponsku mrežu na području N. Marofa

Napisao/la: vv -
Rasvjeta u Zagorskoj ulici Rasvjeta u Zagorskoj ulici

Grad Novi Marof ove godine očekuju značajnija ulaganja na obnovi i rekonstrukciji pojedinih dijelova elektroenergetskog sustava. Naime, Elektra će na administrativnom području Grada Novog Marofa realizirati nekoliko većih investicijskih ulaganja. Radi se o gradnji novih trafostanica, rekonstrukciji niskonaponskih mreža i drugih manjih rekonstrukcija.

Jedna od većih investicija za ovu godinu je izgradnja stupne trafostanice Mađarevo 1 i kompletno kabliranje za tu trafostanicu u vrijednosti od 700.000 kuna. Uz redovito održavanje ove godine riješit će se i postava stupova i izgradnja mreže trafostanica Krč; Šanteki, Kamena Gorica; Štabi i Kuzmići, zatim izmještanje stupova u Ulici Viktora Čolje u Ključu te kabliranje niskonaponske mreže u Ulici kralja Tomislava u Novom Marofu uz izgradnju javne rasvjete.

Po rješavanju problema u javnoj nabavi u pripremi je kabliranje i izgradnja javne rasvjete u Završju Podbelskom, Jelenšćaku, Strmcu – Kuretinec i Remetincu – Kopjari. U Ključu će se nakon izrade projekta izmjestiti trafostanica, a u Presečnu je predviđen projekt izmještanja i kabliranja stupova javne rasvjete uz državnu cestu D3 Presečno Gornje i Donje. Također napravljen je i troškovnik za rješavanje i postavljanje stupova i kabela Topolovci – Fletki koji će se staviti u plan investicija za iduću godinu. U pripremi je i projekt izgradnje trafostanice Novi Marof te projektiranje trafostanice i niskonaponske mreže na lokaciji Pezdevčica u Novom Marofu – stambena zona uz Dječji vrtić.

Vezano uz najavu izvođenja spomenutih radova razgovarali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i voditelj pogona Elektre u Novom Marofu Franjo Benjak. Jenkač je istaknuo zadovoljstvo najavljenim radovima koji znače nova ulaganja na području grada i unaprjeđenje elektroenergetskog sustava.

Raduje ovoliki broj najavljenih projekata, a posebice vesele projekti koji se tiču javne rasvjete. Svi naši mještani zaslužuju jednake uvjete bez obzira žive li u centru Novog Marofa ili izvan njega. Izgradnja javne rasvjete u dijelovima grada gdje je dosada nije bilo, nešto je što smo najavili prilikom preuzimanja brige i odgovornosti za Novi Marof i ta obećanja ispunjavamo – zaključio je Jenkač.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.