Nakon obilaska gradskih ulica Plenković se prošpancirao i tvornicom Kalnik

| 24.8.2017. u 18:52h | Objavljeno u Aktualno

Nakon posjeta Špancirfestu, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je tvornicu Kalnik te obišao njezine proizvodne pogone.
Tim se povodom osvrnuo na značenje te industrijske grane za razvoj hrvatskog gospodarstva i utjecaj na izvoz pa rekao da je cilj Vlade pomoći daljnjem tehnološkom napretku tvornici Kalnik, ali i u sličnim tvornicama.

Naveo je kako su svi proizvodi koje su danas vidjeli u tvornici došli iz različitih djelova Hrvatske, ali se možemo na njih osloniti jer su kvalitetni, a zahvaljujući izvozu Podravke, koja izvozi u 60-ak zemalja, prisutni smo diljem svijeta i Europe.

-Drago mi je da samo danas u sklopu posjeta Varaždinu posjetili tvornicu Kalnik koja djeluje već 50 godina u sklopu Podravke, a to je jedan lijep primjer suradnje Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije u pogledu gospodarstva i u pogledu poljoprivrede - ustvrdio je Plenković, dodajući da je ona jedan pozitivan primjer budući da ima 250 zaposlenih i od toga 120 sezonaca.

- Cilj je Vlade pomoći daljnjem tehnološkom napretku tvornici Kalnik, ali i sličnim tvornicama, kako bismo omogućili dovoljan broj proizvodnih linija koje bi dugoročno osigurale otkup hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u stopostotnom iznosu kroz nekoliko godina i to u ono pravo vrijeme, budući da je brzina od polja do stola svojevrsna logika hrvatske poljoprivrede - objasnio je Plenković.

Dodao je da bi na taj način omogućili Podravci i drugim sličnim kompanijama lakše otkupljivanje hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

-Ovdje smo danas vidjeli paprike, krastavaca i rajčice koje dolaze iz drugih dijelova Hrvatske. Sve su to proizvodi koje redovito naši ljudi konzumiraju i zato se želimo osloniti na ono što je svježe, što je hrvatsko i što ima kvalitetu. Zahvaljujući izvozu, jer Podravka izvozi u 60-ak zemalja, prisutni smo diljem svijeta i Europe – zaključio je.

 

 

Označeno u