Nagrade članovima IO HNS-a za uspjeh reprezentacije na SP-u u Rusiji

Varaždinske vijesti / telegram.hr | 11.6.2019. u 08:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), isplatili su si, prema pisanju portala telegram.hr, novčane nagrade zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu prošle godine u Rusiji, objavljuje telegram.hr. Kako navode prema informacijama iz krugova bliskih HNS-u, riječ je o jednokratnim novčanim isplatama koje su dobili svi članovi Izvršnog odbora.

Na upit novinara telegrama.hr o kolikim se iznosima točno radi, te tko je donio odluku o isplati, kao i primaju li članovi Izvršnog odbora mjesečnu naknadu, iz HNS-a su im odgovorili da "Hrvatski nogometni savez ne objavljuje poslovne i osobne informacije kakve se traže", no novinari telegram.hr sami su dobili potvrdu kroz kratko istraživanje pogledavši u imovinske kartice trojice članova Izvršnog odbora te zaključili da je Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza, koji broji 16 članova, iz blagajne HNS-a u prošloj godini isplaćeno 3,188.000 kuna neto.

Inače, blagajna Hrvatskog nogometnog saveza prošle je godine zahvaljujući uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije, prihodovala 435,5 milijuna kuna, a rashodi su bili 371,6 milijuna kuna. Ostvaren je višak od 63,8 milijuna kuna, pa su se članovi Izvršnog odbora bogato nagradili, navodi telegram.hr.