Na Gradskom vijeću ipak ništa od rasprave o raskidu Ugovora s tvrtkom T7 VIS iz 2008.godine

| 13.3.2019. u 15:40h | Objavljeno u Aktualno

S današnje sjednice Gradskog vijeća skinuta je točka dnevnog reda koja se odnosila na prijedlog odluke o raskidu Ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije Brezja koji je Varkom krajem 2008. godine sklopio s tvrtkom T7 VIS.

Na prošloj je izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća odlukom gradskih vijećnika raskinut drugi sporan ugovor koji se odnosi na Ugovor sa Zajednicom ponuditelja na čelu s tvrtkom CE-ZA-R. Tada su vijećnici dobili informaciju da će Varkom raskinuti i prvi Ugovor sklopljen s VIS-om, da bi zatim ipak i taj ugovor došao na sjednicu Gradskog vijeća, no na kraju je točka povučena s dnevnog reda bez detaljnog pojašnjenja.

No tijekom aktualnog sata gradonačelnik Ivan Čehok napomenuo je da je u tijeku nova analiza otpada u Brezju jer im je za sanaciju odlagališta potrebna analiza koja nije starija od godinu dana, a zadnja je analiza rađena tijekom 2017. godine, pa se vjerojatno čeka nova analiza prije raskida spornog Ugovora. I vijećnik Davor Patafta također je pitao da li se radi analiza otpada i kad će biti gotova, na što mu je gradonačelnik odgovorio da je analiza u tijeku.