Ministrica Dalić u Boxmarku: Njihov uspjeh zaslužuje svaku čestitku

N.P. | 29.9.2017. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Danas je tvrtku Boxmark posjetila ministrica gospodarstva Martina Dalić koja se tom prilikom upoznala s poslovanjem i proizvodnim procesima Boxmarka. Naime, Boxmark je četvrti izvoznik po veličini u Hrvatskoj te trenutno zapošljava 3 400 radnika, ali je i korisnik potpore za kapitalna ulaganja, odnosno potpore koja omogućuje daljnji razvoj kroz kupnju visokotehnološke opreme i strojeva.

- Boxmark zapošljava nekoliko tisuća ljudi u pogonu sa najsuvremenijom tehnologijom. To je stvarno uspjeh koji zaslužuje svaku čestitku. Boxmark je ujedno i korisnik poticanja po Zakonu o poticanju ulaganja i jedan od primjera da upravo takvi poticaji imaju svojega smisla i daju rezultate naročito u području gdje mi to najviše želimo, a to je izvoz - rekla je ministrica Dalić.

- Imamo dugogodišnju uspješnu suradnju s Ministarstvom gospodarstva te zahvaljujemo ministrici na uručenoj potpori. Ministrica se uvjerila u našu kvalitetu ali smo je ujedno upoznali i s problemima koji ograničavaju naš potencijal razvoja, a to je prije svega nedostatak radne snage i kvalificiranih radnika. Ministrica nam je obećala pomoć kako bi taj problem prevladali kroz različite mjere, odnosno uvođenjem dualnog sustava obrazovanja - rekao je Tomislav Cesarec.

Tog problema, s kojim se susreću gotovo svi poslodavci na ovom području, svjestan je župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je rekao da će se u vrlo kratko vrijeme od strane Županije donijeti neke mjere kako bi poslodavci lakše rješavali takve probleme.