Ministarstvo obavijestilo o povlačenju iz prodaje čokolade koja se prodaje u Kauflandu

Varaždinske vijesti | 1.3.2018. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

Na stranicama Hrvatske agencije za hranu objavljena je obavijest Ministarstva poljoprivrede o povlačenju i opozivu Katy tamne čokolade (100 g, EAN: 4335896584805, Rok trajanja: svi rokovi trajanja), koju na tržište stavlja tvrtka Kaufland.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda Katy tamna čokolada, proizvođača iz Poljske, radi moguće prisutnosti alergena – laktoza u tragovima.

- Samokontrolom subjekta u poslovanju s hranom utvrđena je potencijalna opasnost za zdravlje ljudi zbog nedeklariranog alergena, kao mogućeg sastojka proizvoda, u popisu sastojaka proizvoda. Proizvod nije u skladu s uredbom Europske unije o informiranju potrošača o hrani. Dodatne informacije o opozivu proizvoda dostupne su na besplatnom službenom telefonu subjekta u poslovanju s hranom 0800 223 223 - napominju iz Hrvatske agencije za hranu.

Iz Kauflanda napominju kako proizvod dobrovoljno povlače s tržišta.

- Postoji mogućnost da proizvod „Katy tamna čokolada, 100g“ sadrži mlijeko, iako taj alergen na deklaraciji nije naveden. Kupcima koji su alergični na mliječni protein tj. ne podnose laktozu, zbog mogućih alergijskih reakcija, ne preporučamo konzumaciju navedenog proizvoda. Kupci koji nisu alergični na mlijeko, proizvod i dalje bezbrižno mogu konzumirati. Kaufland je opisani proizvod već povukao s polica. Katy tamnu čokoladu moguće je vratiti u bilo koju poslovnicu Kauflanda i bez računa, uz povrat novca. Za sva pitanja naši kupci imaju mogućnost nazvati besplatni broj telefona 0800 223 223 - priopćili su jučer iz Kauflanda.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima:

Katy tamna čokolada 100g
EAN: 4335896584805
Rok trajanja: svi rokovi trajanja

Dodatni podaci o proizvodu:
Stavlja na tržište: KAUFLAND HRVATSKA k.d., Vile Velebita 6, Zagreb
Zemlja podrijetla: Poljska

kaufland-katy-tamna-cokolada.jpg